Kurtarılan Müslüman rehine: “Yanımda rehine öldürüldü”

Salı günü İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve Şin Bet (İsrail Güvenlik Ajansı) tarafından ortak bir operasyonla Hamas esaretinden kurtarılan Müslüman rehine Qaid Farhan Alkadi, İsrailli N12 kanalına verdiği röportajda esaret altında yaşadıklarını anlattı.

Dünya
29 Ağustos 2024 Perşembe

Alkadi, N12'ye 7 Ekim'de teröristler tarafından bacağından vurularak kaçırıldığını ve esaret altındayken bacağındaki kurşunun çıkarılması için anestezi olmadan ameliyat geçirdiğini açıkladı.

Alkadi verdiği röportajda, “Ameliyatım anestezi olmadan yapıldı ve son derece acı vericiydi. Başlangıçta, diğer rehinelerle birlikte bir dairede tutuluyordum ve çok az yiyecek vardı. Rehin alındıktan birkaç hafta sonra diğer rehinelerle birlikte filme alındık. Video sırasında bir rehinenin öldüğünü gördüm ancak video asla yayınlanmadı. Ayda bir kez leğende yıkanmama izin verdiler. Karanlık bir tünelde, tamamen yalnız tutuldum. Bana yiyecek olarak ekmek dilimleri veriyorlardı. Çok az yiyecek vardı. Ortalık zifiri karanlıktı ve hâlâ görebildiğimden emin olmak için ellerimi gözlerimin üzerine koyuyordum” ifadelerini kullandı.

Alkadi, kurtarılma hikayesini de N12'ye anlattı. Alkadi, “Esaretimin son günlerinde Gazze'de yoğun İsrail ordusu bombardımanı duyuyordum. Hamaslılar bana küçük bir parça ekmek bırakıp kaçtıklar. Daha sonrasında İbranice konuşmalar duydum. Bunun bir tuzak olmadığından emin olmak istedim ve bir süre konuşmaya devam ettim. En sonunda İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından kurtarıldım” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün