İsrail bu hafta FIFA´dan menedilebilir

İsrail milli takımı, yaklaşık 50 yılın ardından ilk kez Olimpiyatlara katılmasından sadece bir ay sonra, uluslararası futbol müsabakalarından menedilmekle karşı karşıya.

Dünya
29 Ağustos 2024 Perşembe

FIFA, Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA) İsrail Futbol Federasyonu'nu (IFA) gelecekteki turnuvalardan geçici olarak menetme talebini değerlendiriyor. Filistinli yetkililer, İsrail'in hem uluslararası hukuku ihlal ettiğini hem de FIFA'nın insan hakları politikalarına aykırı davrandığını öne sürüyor.

PFA tarafından mart ayında sunulan talebin cumartesi günü karara bağlanması bekleniyor. FIFA, bu süreçte bağımsız bir hukuki inceleme talep etti ve hem İsrail hem de Filistin futbol federasyonlarından görüş aldı.

İsrail, PFA'nın iddialarını reddetti. IFA Başkanı Moshe Zuares bunu,"Filistin’in İsrail futboluna zarar vermek için yaptığı sinsi, siyasi ve düşmanca bir girişim" olarak nitelendirdi.

Zuares, mayıs ayında Bangkok'ta yapılan FIFA'nın yıllık kongresindeki konuşmasında, “Yanılmayın, IFA asla FIFA ve UEFA tarafından belirlenen kuralları ihlal etmedi ve gelecekte de etmeyecektir” dedi.

İsrail, olası bir menin ardından 2026 FIFA Dünya Kupası için mart ayında başlayacak eleme maçlarına ve gelecekteki turnuvalara katılamayacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün