6 rehinenin Hamas tarafından öldürülmesinin ardından İsrail´de yüz binler sokakta

Yüz binlerce İsrailli, İsrail ordusunun Hamas tarafından öldürülen altı rehinenin cesedini bulmasının ardından pazar akşamı bir araya gelerek ateşkes anlaşması talep etti.

Dünya
2 Eylül 2024 Pazartesi

Organizatörler, Tel Aviv'de 300 bin, ülke genelinde farklı yerlerde ise 200 bin kişinin protestolara katıldığını tahmin ediyor. Crowd Solutions firması, Tel Aviv’de yapılan protestonun son 18 ayın en büyük protestosu olduğunu belirtti.

Tel Aviv'deki protesto, Dizengoff Caddesi'nden başlayıp, altı sembolik tabut taşınarak, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) karargahının Begin Kapısı'na doğru bir yürüyüşle başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu protestolar sırasında rehine anlaşmasını geciktirmekle suçlandı. Göstericiler, Netanyahu’dan kalan rehinelerin eve dönmesi için Hamas ile ateşkes yapmasını talep ederken “Şimdi! Şimdi!” ve “Onları canlı istiyoruz” sloganları attılar.

Protestocular, İsrail bayrakları, rehineler onuruna sarı kurdeleler ve öldürülen altı rehine için özür dileyen pankartlar taşıdılar. Tel Aviv’de 30, Kudüs’te ise 5 kişi protestolar sırasında tutuklandı.

Hersh Goldberg-Polin (23), Eden Yerushalmi (24), Ori Danino (25), Alex Lobanov (32), Carmel Gat (40) ve Almog Sarusi'nin (27) cesetleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir tünelde bulunmuştu. Yapılan otopside, rehinelerin perşembe gecesi yakın mesafeden başlarına ve vücutlarına birden fazla kez ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün