Hamas rehineleri öldürdüğünü kabul etti

Hamas´ın silahlı kolu El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Filistinli grubun gardiyanlara, İsrail askerlerinin rehinelerin tutulduğu bölgelere yaklaşması halinde rehinelerle ilgilenilmesi konusunda yeni talimatlar verdiğini belirterek, rehinelerin ölümlerinden İsrail´in sorumlu olduğunu yineledi.

Dünya
3 Eylül 2024 Salı

Ebu Ubeyde, yayınladığı mesajda şunları söyledi: "Netanyahu ve işgal ordusu, tutukluların ölümlerinin tüm sorumluluğunu tek başına taşıyor. Onlar, kendi dar çıkarları için herhangi bir tutuklu değişim anlaşmasını kasten engellediler ve dahası, doğrudan hava saldırıları yoluyla düzinelerce tutukluyu kasten öldürdüler."

Sözcü, "Nuseyrat'taki olaydan sonra, tutukluları korumakla görevli Mücahitlere yeni talimatlar verildiğini herkes açıkça bilsin. Bu talimatlar, işgal ordusunun tutukluların tutulduğu yere yaklaşması durumunda durumla nasıl başa çıkılacağını özetlemektedir" diye ekledi.

Açıklamanın ardından Hamas, benzer mesajla başlayan ve ardından öldürülen rehine Eden Yerushalmi'nin ölmeden önceki kayıtlı mesajıyla devam eden bir video yayınladı. Videoda Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yönelik bir mesaj verdi. Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu videoyu herkesin erişimine açtı.

Nuseyrat olayı, Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampından dört rehinenin kurtarıldığı ve IDF tahminlerine göre en az 100, Hamas tahminlerine göre ise yaklaşık 300 kişinin ölümüne yol açan Arnon Operasyonu'na atıfta bulunuyor.

Açıklama, IDF'nin Gazze'de öldürülen altı İsrailli rehinenin cesetlerini bulmasından bir gün sonra geldi. Altısı da kurtarılmalarından en az bir gün önce Hamas tarafından öldürülmüştü ve Gazze'nin altındaki tünellerde ölü bulunmuştu. Ölümleri, Bedevi-İsrailli rehine Farhan Alkadi'nin Hamas esaretinden kaçmasından ve bölgedeki IDF birlikleriyle temas kurmasından yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşti.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün