Georg Baselitz İstanbul´da…

Tuna SAYLAĞ Sanat
4 Eylül 2024 Çarşamba

Sakıp Sabancı Müzesi, 13 Eylül - 2 Şubat 2025 arasında, çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Alman ressam, baskı sanatçısı ve heykeltıraş Georg Baselitz’in eserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sanatçının yakın geçmişte ürettiği yüze yakın büyük boyutlu resim ve heykelden oluşan ‘Georg Baselitz: Son On Yıl’ başlıklı serginin yanı sıra sanatçının gravür çalışmalarından kapsamlı bir seçki, eş zamanlı olarak Akbank Sanat’ta ziyaretçiyle buluşacak. Serginin küratörlüğünü Sir Norman Rosenthal üstleniyor. Baselitz, II. Dünya Savaşı'nın travma ve trajedisine tepki olarak, benzersiz ve tamamen bireysel kalan bir sanatsal üslup geliştirDİ. 1969’dan beri kompozisyonlarını baş aşağı resmeden sanatçı için bu yeni format, biçimi içeriğinden arındırmanın, soyutlama ve figürasyon arasında bir yerde durmanın yolu oldu. 

***

‘Zamanın Ardında İstanbul – Roma’ Sergisi

Kalyon Kültür’de yer alan ‘Zamanın Ardında’ sergisi, sanatçı Kenan Işık’ın eserleri aracılığıyla Roma ve İstanbul’un ortak tarihsel serüvenini keşfe çıkıyor. Küratörlüğünü Aslı Bora’nın yaptığı sergide, Işık’ın resim, heykel ve enstalasyonları, izleyiciyi bu iki şehrin kolektif mekân kodlarını yeniden kurmaya davet ediyor. Sanatçı, her iki şehrin aynı kaynaktan doğduğunu ve geçmişin görkeminin bugünü nasıl aydınlattığını vurguluyor. Sergi, 13 Ekim’e kadar izlenebilir.

***

Sound of Europe: Üç farklı şehirde kesintisiz müzik

Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği ‘Sound of Europe’ Festivali, 14 - 15 Eylül tarihlerinde üçüncü kez düzenleniyor. Festival İstanbul, Ankara ve İzmir'de 25’ten fazla konserde, Avrupa’dan ve Türkiye’den 50’yi aşkın yabancı ve yerli sanatçı ağırlayacak. Ücretsiz olan dinletilere, İstanbul Kalamış Atatürk Parkı, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası ev sahipliği yapacak. Etkinlik, Avrupa’dan 13 müzik grubunu yerel sanatçılarla aynı sahnede buluşturarak ortak bir diyalog ve bir etkileşim platformu oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları da bulunuyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün