Galatasaray Osimhen transferini açıkladı, sosyal medya yıkıldı

Galatasaray, transferde taraftarı heyecanlandıran hamle yaptı. Napoli´den dünyanın en iyi dört golcüsünden biri olarak kabul edilen oyuncu Victor Osimhen´i kadrosuna kattı.

Spor
4 Eylül 2024 Çarşamba

2023’te Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Victor Osimhen, 2023 Ballon d'Or töreninde sekizinci sırada yer alarak, ödül tarihinde ilk 10'a giren ilk Nijeryalı oyuncu oldu.

Lille'de gösterdiği performansla dünyada adından söz ettirmeye başlayan 1,86 boyundaki santrfor, Fransız ekibinde 38 maçta 18 gol atıp 6 asist yaparak 2020'de Napoli'ye 77,50 milyon Euro’ya transfer oldu.

Yıllar sonra gelen Napoli şampiyonluğunda gösterdiği performansla kulüp tarihine geçen Osimhen, şampiyonluk sezonunda 39 maçta 31 gol atıp Serie A'da 26 golle gol kralı oldu. Napoli ile 133 maça çıkıp 76 gol atan Osimhen 18 de asist yaptı. Geçen sezon Nijeryalı golcü 32 maçta 17 gol atıp 4 asist yaptı.

Dünyanın en önemli golcüleri arasında gösterilen Victor Osimhen'in Napoli tarafından neden kadro dışı bırakılıp takımdan ayrıldığı merak konusu... 

Victor Osimhen'in 0-0 sona eren Bologna maçında kaçırdığı penaltının ardından Napoli Kulübü'nün TikTok hesabından yapılan paylaşımlar kriz yarattı. Napoli'nin TikTok hesabından yaptığı paylaşımlarla Nijeryalı golcünün kaçırdığı penaltıyla dalga geçildi. Videoda Osimhen, ince ve hızlandırılmış bir şekilde seslendirilerek “Bana penaltı ver lütfen!” diye bağırmış gibi gösterildi. Gelen tepkiler üzerine Napoli paylaşımı silse de görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Futbolcunun menajeri Roberto Calenda, "Napoli'nin TikTok’taki resmi profilinde yaşananlar kabul edilemez. Victor'la alay eden bir video önce kamuoyuna duyuruldu ve ardından geç de olsa silindi. Victor'u korumak için yasal işlem başlatma hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

Öte yandan Victor Osimhen, takımının Bologna ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmada bitime dört dakika oyundan alınmasına tepki gösterdi. Üç puanı getirebilecek penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Nijeryalı golcü, son dakikalarda kenara alınmasını yanlış karar olarak nitelendirdi. Nijeryalı futbolcu taç çizgisi yanında Teknik Direktör Rudi Garcia'ya ile tartışma yaşadı.

Napoli, PSG'nin Osimhen ve Kvaratskhelia için yaptığı astronomik teklifi reddetti. Daha sonra Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli ve İngiliz ekibi Chelsea devreye girdi. Osimhen Chelsea ile maaş konusunda anlaşamayınca transfer gerçekleşmedi. 

Transferinin gerçekleşmemesinin ardından Victor Osimhen ve menajeri, Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ve sportif direktör Giovanni Manna ile telefonda öfkeli bir görüşme gerçekleştirdi. Yaşanan olayların ardından Victor Osimhen, kadro dışı bırakıldı. Nijeryalı golcünün giydiği 9 numaralı forma, Romelu Lukaku'ya verildi. 

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre Galatasaray, Napoli'de yıllık 11 milyon Euro kazanan Osimhen'in maaşının tamamını ödeyecek. Sarı-kırmızılılar, İtalyan kulübüne kiralama bedeli ödemeyecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün