ABD, 7 Ekim katliamıyla ilgili Hamas liderine suç duyurusunda bulundu

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü, 7 Ekim 2023´te İsrail´de yaşanan saldırıyla bağlantılı olarak Hamas lideri Yahya Sinwar ve diğer üst düzey militanlara yönelik suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Dünya
4 Eylül 2024 Çarşamba

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü, 7 Ekim 2023'te İsrail'de yaşanan saldırıyla bağlantılı olarak Hamas lideri Yahya Sinwar ve diğer üst düzey militanlara yönelik suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Bu, Amerikan kolluk kuvvetlerinin saldırının planlayıcılarını resmi olarak adalete çağırmaya yönelik ilk çabası oldu.

New York City'deki federal mahkemeye sunulan yedi maddelik suç duyurusunda, yabancı bir terör örgütüne ölümle sonuçlanan maddi destek sağlamak amacıyla komplo kurmak, ABD vatandaşlarını öldürmeye yönelik komplo kurmak ve terörizmi finanse etmek için komplo kurmak gibi suçlamalar yer alıyor. İddianame, ayrıca İran ve Lübnan Hizbullah'ını, saldırılarda kullanılmak üzere Hamas'a mali destek, roketler dahil silahlar ve askeri malzeme sağlamakla suçluyor.

Sinwar'ın Gazze'deki tünellerde saklandığına inanıldığı ve altı sanıktan üçünün şu anda öldüğüne inanıldığını göz önüne alındığında, davanın çoğunlukla sembolik olduğu söylenebilir.

Ancak yetkililer, ABD'nin 1997'de yabancı terör örgütü olarak tanımladığı ve onlarca yıldır intihar saldırıları da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik bir dizi ölümcül saldırıyla bağlantılı olan militan bir grubu hedef almaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası olarak ek eylemlerin beklendiğini belirtiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün