Netanyahu: "Philadelphia Koridoru ülke için hayati"

Hafta sonu gerçekleşen rekor katılımlı protestolar ve ardından gelen genel grev, Netanyahu´nun üzerindeki ateşkes baskısını artırırken, İsrail Başbakanı geri adım atmayacağı mesajını verdi.

Dünya
4 Eylül 2024 Çarşamba

Ateşkes müzakerelerindeki ana konulardan biri olan Philadelphia Koridoru konusunda geri adım atmayacağını belirten İsrail Başbakanı Netanyahu, ordunun Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’ndaki kontrolünü sürdürmesi gerektiğini savundu. Netanyahu, "Savaşın hedeflerine ulaşılması Philadelphia Koridoru’na bağlı. Buranın kontrolü rehinelerin Gazze'den kaçırılamayacağını garanti ediyor" dedi.

Philadelphia Koridoru, Gazze ile Mısır arasındaki sınır boyunca yer alan, 14 kilometre uzunluğunda dar bir kara şeridi.

Hamas ve Mısır, İsrail'in bu sınır koridorundan çekilmesini talep ediyor ancak Netanyahu, İsrail askerlerinin bölgeyi kontrol etmeye devam etmesi gerektiğini vurguluyor.

Biden: “Netanyahu yeterince çaba göstermiyor”

ABD Başkanı Joe Biden, açıklamaları öncesi Netanyahu’yu ateşkes için yeterince çaba göstermemekle eleştirdi.

Beyaz Saray'da basınla bir araya gelen Biden, ateşkes için nihai bir teklif sunmaya çok yakın olduğunu belirtti. Gazetecilerin, Netanyahu'nun bu tip bir anlaşmayı güvence altına almak için yeterince çaba gösterip göstermediği sorusuna ise Biden, "Hayır" yanıtını verdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün