İtalya´da Komünist Partiden “Savaşılacak Siyonistler” listesi

Dünya
4 Eylül 2024 Çarşamba

İtalya Yeni Komünist Partisi, aralarında siyaset, medya ve iş dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu 150'den fazla İtalyan Yahudi’sinin yer aldığı bir liste yayınladı. Parti, listedeki isimleri İsrail'i destekledikleri için "savaşılacak Siyonist ajanlar" olarak etiketledi.

‘İtalya'daki Siyonist Örgütler ve Ajanlar’ başlıklı liste, finans, sanayi, teknoloji ve askeriye dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki bireyleri ve şirketleri kategorize ediyor. Listede Senatör Ester Mieli, İtalya'nın eski İsrail Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve gazeteciler Maurizio Molinari ve Emanuela Dviri gibi önemli isimler yer alıyor.

Yeni Komünist Parti marjinal bir siyasi güç olarak görülse de, söz konusu listenin yayınlanması İtalyan siyasetinde büyük kınamaya neden oldu. Sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi listeyi şiddetle kınadı. Partinin kurucularından Senato Başkanı Ignazio La Russa "Yeni Komünist Parti'nin web sitesinde İsrail'i desteklemekten 'suçlu' politikacıların, gazetecilerin ve girişimcilerin adlarını ve soyadlarını yayınlamasını çok ciddi buluyorum. Bu, düşünce özgürlüğüne yönelik ciddi ve kabul edilemez bir saldırıdır ve ilgili kişilerin güvenliğine yönelik endişe verici bir tehdittir" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün