Jerfi Aji Brüksel Musicorum Festivalinde sahne aldı

Toplum
4 Eylül 2024 Çarşamba

Piyanist Jerfi Aji, 22 Ağustos Perşembe günü Brüksel’de Musicorum Festivali çerçevesinde Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi’nde Alman çellist  Sebastian Pilz ile birlikte bir resital verdi. Yoğun bir katılımın olduğu konserde sanatçılar Schumann ve Brahms’tan eserler seslendirdi.

1986 yılında hayata geçirilen ve 2012 yılında bugünkü yapısına kavuşan Musicorum Festivali’nin kuruluş amacı, yorucu bir iş gününü müzik molası ile bölmek ve bu bağlamda katılımcılara geniş bir müzikal yelpaze sunuyor.

Fanfare dergisi tarafından “Türkiye’nin görkemli klasik müzik geleneğinin temsilcisi” olarak nitelendirilen Jerfi Aji (1976, İstanbul), solo ve oda müziği kariyerinin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) piyano ve müzik teorisi alanında dersler vermekte.

Trio Kuvars Viyolet’in ve İstanbul Modern Müzik Topluluğu’nun üyesi olan Aji, James Buswell, Amit Peled, Carol Ou, Ellen Jewett, Michael Berkovsky, Yotam Baruch, Hüseyin Sermet ve Cihat Aşkın gibi sanatçılarla birlikte konserler verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün