Küresel İmamlar Konseyinden Hamas´a kınama

Küresel İmamlar Konseyi, Hamas´ın rehineleri öldürmesini kınayan bir bildiri yayınladı. Konsey pazar günü X platformunda yayınladığı açıklamada, Hamas´ın eylemlerini ´barbarca´ olarak nitelendirildi.

Dünya
5 Eylül 2024 Perşembe

Konsey yaptığı açıklamada, “Bu insanlık ilkelerine, dini öğretilere ve uluslararası hukuka aykırı olan korkunç cinayetler karşısında derin üzüntü ve öfke duyuyoruz. Sivillerin hedef alınması yalnızca İslam hukukunu değil, aynı zamanda Cenevre Sözleşmeleri'ni de ihlal ediyor. İran rejimi de bu trajedilerden eşit derecede sorumlu. Çünkü İran’ın Hamas'ın eylemlerine verdiği sürekli destek, bölgedeki şiddet ve istikrarsızlığın devam etmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Küresel İmamlar Konseyi, daha önce Uluslararası Holokost Anma Birliği’nin (İHRA) Antisemitizm tanımını oy birliğiyle kabul ederek İslam dünyasında ses getiren bir STK oldu.

Irak'taki Necef İslam İlahiyat Okulu ise yaptığı açıklamada, “Hamas, 7 Ekim'den bu yana kaybedilen masum hayatların ölümlerinde sorumlu. Hamas’ın eylemleri bölgeye sadece ölüm ve yıkım getirmedi aynı zamanda Filistin halkı için de büyük acılara yol açtı” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün