Netanyahu´nun yolsuzluk davası görüntüleri belgesel oldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun yolsuzluk davaları kayıtlarını içeren Amerikan belgeseli ´The Bibi Files´, gelecek hafta Toronto´daki bir film festivalinde gösterilecek.

Dünya
5 Eylül 2024 Perşembe

Bu belgeselde Netanyahu’nun, 2016-2018 yılları arasında polis tarafından sorgulandığı, daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri yer alacak.

Variety dergisine göre, yolsuzluk davasına ait kayıtlar geçen yıl ünlü yönetmen Alex Gibney'e sızdırıldı. Bu kayıtlarda Netanyahu, eşi Sara ve oğlu Yair'in yanı sıra arkadaşları, yakınları ve ev çalışanlarıyla yapılan röportajlar yer alıyor.

Variety'nin aktardığına göre Gibney, “Bu kayıtlar, onun açgözlü olduğunun kanıtıdır ve bizi şu anki duruma nasıl getirdiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Netanyahu, 2019'da açılan üç ayrı davada dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak ve rüşvet almakla suçlanmıştı. Dava süreci devam ediyor ancak 7 Ekim sonrası Gazze’de yaşananlar nedeniyle duruşmalar ertelendi ve sonuçlanmasının yıllar alabileceği düşünülüyor.

Variety, binlerce saatlik kayıtların, İsrail’in gizlilik yasaları nedeniyle hem yerel hem de uluslararası alanda incelenmediğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün