ABD´li havayolu şirketi İsrail´in sınırlarını değiştirdi

Amerikan havayolu şirketi JetBlue Airways, uçuş haritasında İsrail ülke sınırlarını güncelledi ve ´Filistin Toprakları´ ifadesini ´İsrail´ kelimesinden daha büyük yazı tipiyle yazmaya başladı.

Dünya
6 Eylül 2024 Cuma

ABD'de eğitim gören İsrailli Hodaya Knafo, N12 habere yaptığı açıklamada, Miami'den San Diego'ya yaptığı uçuşta, koltuğundaki kişisel ekran üzerinden başka bir yolcuya İsrail'in nerede olduğunu göstermeye çalıştığını açıkladı.

Öğrenci, İsrail’i harita üzerinde gösterirken, Filistin’in ve İsrail’e göre daha belirgin şekilde yazıldığını ve ülke sınırlarının da yanlış çizildiğini aktardı. Knafo haritaya göre, İsrail'in kuzey sınırı Golan Tepeleri'ni içermediğini belirtti.

Konafo, “Golan Tepeleri'nin kaldırılmasıyla birlikte Batı Şeria'nın da bölünmüş hali gösterilmemiş. Ayrıca, bunun yeni olduğunu düşünüyorum çünkü önceki uçuşlarda böyle bir şey gördüğümü hatırlamıyorum” dedi.

Öğrenci N12'ye yaptığı açıklamada, JetBlue'nun İsrail ve Golan Tepeleri'ni gösterim şeklindeki değişikliğin kendisini derinden üzdüğünü vurguladı.

Knafo, "Geçirdiğimiz yılın ardından böyle bir durumla karşılaşmak sinir bozucu. Bir ay içinde eğitimime geri döneceğim ve şimdiden bir savaş alanına döneceğimi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün