“Harry Potter dizisi din, dil, ırk açısından kapsayıcı olacak”

ABD´li TV kanalı HBO, J.K. Rowling´in sevilen Harry Potter serisinin merakla beklenen televizyon uyarlaması için resmi olarak oyuncu seçme sürecine başladı.

Dünya
10 Eylül 2024 Salı

2026'da başlaması planlanan yeni uyarlamada ana karakterlerin tasvirlerinde yapılması planlanan olası değişiklikler spekülasyonlara yol açtı.

Bir sonraki Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley'i bulma arayışında üç genç büyücünün yeni görüntülerinin önceki hallerine kıyasla önemli ölçüde farklı olabileceği konuşuluyor.

Oyuncu seçimi için yapılan açıklamada, “Her rol için, aksi özel olarak belirtilmedikçe lütfen etnik köken, cinsiyet, engellilik, ırk ve cinsel yöneliminizi dikkate almadan nitelikli performanslarınızı gönderin” denildi.

Oyuncu seçiminin ilk aşaması, 31 Ekim'e kadar sürecek ve yalnızca Britanya veya İrlanda'da yaşayan, Nisan 2025'te 9 ila 11 yaşlarında olacak çocukları kapsayacak. Adaylardan, kendi aksanlarında şiir, hikâye, Harry Potter dışı bir monolog okudukları 30 saniyelik bir video ve yakın bir arkadaşını veya aile üyesini kısaca tanıttıkları bir başka video göndermeleri istenecek.

Projenin, yedi sezon süreceği ve her sezon, Rowling'in kitap serisinin bir cildinden uyarlanacağı açıklandı. Bu yaklaşım, her kitabın içeriğinin daha kapsamlı şekilde seyirciye aktarılmasını sağlayacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün