British Airways´den Filistin rozeti için özür

İngiltere´nin Ulusal Havayolu şirketi British Airways, bir yolcunun Filistin bayraklı rozet takan bir personelden şikayetçi olmasının ardından özür diledi.

Dünya
10 Eylül 2024 Salı

İsrailli Jerusalem Post gazetesine göre, bir yolcu, check-in personelinin Black Power yumruğu (meydan okuma veya direnmeyi ifade eder) şeklinde ve Filistin bayrağı renklerinde bir rozet takmasının kendisini tehdit altında hissettirdiğini belirtti.

British Airways, şikâyet eden yolcuya ilk başta, “Personellerimizin inançlarını temsil eden semboller takmalarına izin veriyoruz” dedi. Ancak sonrasında bunun doğru bir cevap olmadığını açıkladı.

İngiltere'deki İsrail için Avukatlar (UKLFI) grubu, rozetteki sembolden dolayı kendisini tehdit altında hisseden Yahudi yolcuya yardımcı olduklarını belirtti.

UKLFI, British Airways ile iletişime geçerek, sembolün siyasi bir içerik taşıması gerekçesiyle 2010 Eşitlik Yasası'nı ihlal edebileceğini belirtti.

British Airways UKLFI’ya yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizden birinin seyahat ederken tehdit edilmiş ve rahatsız hissetmesine üzüldük. British Airways olarak, bu tarz konularda tolerans göstermiyoruz ve müşterilerimizin bu tür bir deneyim yaşamasını istemiyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün