Buika ile kıtalararası yolculuk

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Eylül 2024 Çarşamba
İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi,  Grammy Ödüllü sanatçı BUIKA, yoğun talep üzerine Türkiye turnesinde! Besteci ve söz yazarı da olan sanatçı, farklı kültürleri bir araya getirdiği flamenko, soul, Afrika müzikleri, R&B, rumba ve cazın harmanlandığı, sınırları aşan görkemli müziğini sunacağı bir konserle 22 Eylül’de İstanbul’da Harbiye Açıkhava’da sevenleriyle buluşacak!

José Carreras, Ülker Arena’da

Ünlü tenor José Carreras, ‘The Farewell Tour’ kapsamında son defa Türkiye’ye geliyor. Ünlü tenorun hayatı ve parlak kariyerinin en önemli anlarıyla bezeli dev ekranların yer aldığı, çoklu medya gösterisi olarak hafızalardan silinmeyecek bir veda bekliyor bizleri. Yıllar boyunca verdiği konserlerle ünü pekişen sanatçı, kariyerinin en muhteşem performansını, Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile sahneye taşıdıkları ‘3 Tenors’ konserleriyle gerçekleşmişti.  Bu son konseri kaçırmayın!

 Gipsy Kings kanınızı kaynatacak!

Yapı Kredi 80. Yıl Feelin’ Good etkinlikleri kapsamında Türkiye’de konserler veren Gipsy Kings by Andre Reyes, 21 Eylül’de Harbiye Açıkhava sahnesinde olacak.  Albümleri altmış milyon satan, sahnede otuz yıllık başarılarla dolu bir müzik kariyerini geride bırakan Latin müziğinin bu çok sevilen grubu, Andre Reyes’ın yönetiminde ailenin diğer müzisyenleriyle hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak! 

John Malkovich'in 'The Infernal Comedy' Oyunu için geri sayım başladı


Dünyaca ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcı John Malkovich, ‘The Infernal Comedy’ oyunuyla, 16 ve 17 Eylül tarihlerinde Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşacak.  Malkovich, Michael Sturminger'in bu müzikal eserinde, 1994 yılında idam cezasına çarptırıldığı gün intihar eden Avusturyalı seri katil ve yazar Jack Unterweger'i oynuyor. Vivaldi, Beethoven ve Mozart’ın eşsiz aryalarını canlı olarak seslendiren orkestra, oyunun etkisini daha da arttırıyor. 

'Beyoğlu Günlükleri' Terra Santa Manastırı ve Fransız Yetimhanesi'nde!

 İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turizm Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi ‘Beyoğlu Günlükleri’ adlı kültür sanat serisini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Beyoğlu’nun her an yaşayan atmosferini ve tarihini yansıtan program, semtin cazibe mekânlarından Terra Santa Manastırı ve Fransız Yetimhanesi’nin bahçesinde sonbahar akşamlarına keyif katıyor. 15 Eylül’de İlhan Şeşen, 22 Eylül’de No Land ve 29’unda ise Semra Tunç’un sahne alacağı etkinliklerin ücretsiz biletleri ‘İstanbul Senin’ uygulamasından temin edilebilir.

'Verona Çıkmazı' yeni sezona başlıyor

Türkiye’de ve dünyada defalarca sahnelenen Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ adlı eserinden yola çıkarak Esra Bağışgil’in kaleme aldığı müzikli komedi oyunu ‘Verona Çıkmazı’, yeni sezonda da güldürmeye devam ediyor. ‘Direklerarası Tiyatro Ödülleri En İyi Müzikli Komedi’ ödülünü alan oyun, sezonu 27 Eylül Cuma günü Baba Sahne’de açıyor. 18 Ekim Baba Sahne ve 5 Kasım’da da Zorlu PSM %100 Studio’da seyirciyle buluşmaya devam edecek. Oyunun aynı zamanda yazarı ve yönetmeni olan Esra Bağışgil bilinenden farklı şekilde Juliet rolünü oynarken; Ozan Varol âşık kahraman Romeo’ya hayat veriyor. Deneyimli oyuncu Adem Yılmaz bu hikâyenin anlatıcısını başarıyla canlandırıp seyirciyi kahkahaya boğuyor. Rosaline karakterini oynayan Tuğçe Özlü Şentürk ise oyunculuğuyla olduğu kadar sesiyle de izleyenleri büyülüyor. Dekor ve kostümleriyle seyirciye görsel bir şölen sunan Verona Çıkmazı aynı zamanda 90’lar Türkçe Pop şarkılarının farklı tarz yorumlarıyla da eğlenceli anlar yaşatıyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'ndan senfonik sonbahar konseri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından ‘Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler’ vurgusuyla 14 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Bilkent Odeon’da ‘Senfonik Sonbahar’ konseri düzenlenecek. Konserde pop, caz ve klasik müziğin güçlü sesi Barbaros ve popüler dizi La Casa De Papel’in jenerik şarkısı ‘My Life is Going On’ ile tüm dünyada bir milyarın üzerinde dinlenen Cecilia Krull konuk sanatçı olarak sahne alacak. Birbirinden değerli 30 müzisyenden oluşan orkestranın eşlik edeceği konserde Barbaros, dünya müzikallerinden unutulmaz Türk pop şarkılarına kadar geniş bir repertuvarı senfonik düzenlemelerle seslendirirken, Cecilia Krull caz, pop, groove ve soul gibi farklı müzik tarzındaki parçalarını izleyicilerle buluşturacak.

Avusturya Liseliler Vakfı Müzik ve Sanak Festivali şehre geri dönüyor

Bu yıl 5. kez gerçekleşecek Avusturya Liseliler Vakfı Müzik ve Sanat Festivali, 21-22 Eylül tarihlerinde Avusturya Başkonsolosluğu’nda gerçekleşiyor. Her yıl, yeni içeriklerle programını zenginleştirmeyi amaçlayan festivalde bu yıl; Çello Paradiso, Michela Lombardi, Dilek Sert Erdoğan Live DJ Project, Simon Raab, Michaela Rabitsch&Robert Pawlik, Emir Ersoy Featuring Gökçe Bahadır sahne alıyor. Ayrıca festivalde sanatçılar Nur Dağdelen & Oya Akkul’un ‘33’ isimli sergisi de gezilebilecek.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün