GKD yeni yerinde yepyeni etkinliklerle sezonu açıyor

Uzun yıllardır Anadolu yakasında hizmet veren GKD yeni salonları ile 4 yaşından 94 yaşına kadar çeşitli yaş gruplarına kapısını açıyor.

Sibel KONFİNO Söyleşi
11 Eylül 2024 Çarşamba
Bu yaz çalışmalarına ve toplantılarına hız kesmeden devam eden dernek bu yıl bizleri bekleyen etkinlikleri Şalom okuyucuları ile paylaştı.

Göztepe Kültür Derneği sezona ne gibi yenilikler ile başlıyor? 

Önceliğinizin gençler olduğunu bildiğimiz için ilk sözü onlara verelim.

GKD Gençleri: Gençlerimiz bu yıl dernekte heyecan verici bir seri etkinliğin hazırlığını yapıyor. Özellikle büyük bir gösteri hazırlığı içindeyiz. Yıl boyunca, birlikte omuz omuza olduğumuz gençler yeteneklerini sergileyebilecekler. Ve elbette bu birliktelik onların daha sağlam bağlar kurmalarını sağlayacak. Üreteceğiz ve paylaşacağız. Bu gösteri ile tüm derneğin birlikte çalışmasını sağlamak amaçlarımız arasında. Bu gösteriler, sadece gençlerimizin değil, tüm üyelerimizin büyük ilgisini çekecek.

Daha büyük yaş gençler için yeni projeleriniz olduğunu duyduk o konuda bilgi alabilir miyiz?

Göztepe Kültür Derneği 20+ Gençlik faaliyet sorumlusu:  Evet bu sene 20+ gençler için yeni bir ekip kuruyoruz. Bir dönem yolu GKD ile kesişmiş veya hiç kesişmemiş her genç için kendilerini evlerinde hissedebilecekleri ve yeni arkadaşlıklar edinebilecekleri sürpriz faaliyetlerimiz olacak. Ekipte bizimle çalışmak isteyenlere de kapımızın açık olduğunu söylemek isteriz.

Daha küçük yaş grupları hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Ne tür aktiviteler gündemde?

Göztepe Kültür Derneği Gençleri: Çocuklarımız için büyük sürprizlerimiz var. Gençlerimizin liderliğinde dans saatleri düzenleyeceğiz ve çocuklarımızın eğlenceli oyunlar oynayabileceği zamanlar oluşturacağız. Bu etkinlikler, çocukların hem eğlenmesini hem de kültürel değerlerimizi öğrenmesini sağlayacak. Ayrıca, hafta sonları spor komisyonumuz ile ortak çalışarak çeşitli spor branşlarında eğitimler düzenleyeceğiz.

Spor söz konusu ise gündem değişiyor. Spor okullarınız hakkında daha fazla bilgi alabilir miyiz?

Göztepe Kültür Derneği Spor Komisyonu: Spor Komisyonumuz, 22 Eylül’den itibaren jimnastik, basketbol, voleybol ve futsal branşlarında çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vermeye başlayacak. Amacımız, sporun keyfini genç yaşta tatmalarını sağlamak ve onların fiziksel gelişimlerini desteklemek. Tabii ki spor yaparken kurulan dostlukları yabana atmamak gerek. Spor sırasında çocuklarımız başarıyı yaşarken, centilmenlikten ödün vermemeyi, disiplini de öğrenecekler.

Minik çocuklar için özel etkinlikleriniz var mı?

Göztepe Kültür Derneği Solelim Yetkilisi:  Minikler derneğin önemli bir yaş grubu. Bu yaşlarda başlayan GKD sevdası daha sonraki yıllara taşınıyor. Dolayısıyla minikler geleceğimiz. 2015-2021 yaş grubu çocuklarımız için Minikids ve Solelim adında iki ayrı programımız bulunmakta. Bu programlar hem profesyonel uzmanlar, hem gönüllü annelerimiz hem de büyük yaş gençlerimizin katkılarıyla yürütülmekte. Minikids ve Solelim çocuklarımız kendi yaş gruplarıyla tanışma, kaynaşma, eğlenme, öğrenme ve kendi kültürümüzü yaşama fırsatı bulmaktalar. Her hafta farklı etkinliklerle çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Bu sene de çocuklarımızı GKD Binamızda görmek için sabırsızlanıyor ve kavuşmayı heyecanla bekliyoruz. Umarım onlar da aynı heyecanla kapıların açılmasını beklemektedirler.

Kültürel etkinliklerinizden bahsedebilir misiniz?

Göztepe Kültür Derneği Kültür Komisyonu Yetkilisi:  Kültür Komisyonumuz, bu yıl günceli yakalamak adına konuşmalar, sinema günleri ve söyleşiler düzenleyecek. Her yaş grubuna hitap eden bu etkinliklerle hem bilgi edinme hem de keyifli vakit geçirme fırsatı sunacağız. Pazar sabahı konsept kahvaltılar ile yazarlarımızı davet etmek, onları yakından tanımak ve imzalı kitaplarını kütüphanelerimize yerleştirmek isteriz. Ayrıca bu yıl sürpriz hediyeler ile bir fotoğraf yarışması düzenlemeyi planlıyoruz. Bu yarışma ile birlikte salonlarımızda sergiler de yapabileceğiz. Sanatçı dostlarımıza buradan duyururuz. Ayrıca bazı seminerler düzenleyerek kültür ve sanatı her zaman olduğu gibi yan yana getirmeyi planlıyoruz. Elbette kendi kültürümüzü unutmadan…

Kadınlar komisyonunuz bu yıl neler planlıyor?

Göztepe Kültür Derneği Kadınlar Komisyonu Yetkilisi: Kadınlar Komisyonumuz, yine her yıl olduğu gibi, tüm kadınlarımızı bir araya getirecek etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinlikler, kadınlarımızın sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Day care ile yaptığımız ortak çalışmalar sayesinde Day Care’in yaş grubunu derneğimizde ağırlamaktan keyif duyacağız. Bu bağlamda gönüllü hanımlarımız çalışmalarına başladı bile. Ayrıca özellikle bayram, kadınlar günü, sevgililer günü gibi özel günlerde eğitici, eğlendirici etkinlikler planlamaktayız. Günümüzde çalışan kadınların çoğunlukta olması nedeni ile faaliyetlerimizin saat dilimi de değişecektir. Gastronomiden, genel kültüre her çeşit konuları içeren mini yarışmalar ve sürpriz hediyeler bizleri bekliyor.

Tiyatro komisyonunuz neler hazırlıyor?

Tiyatro komisyonumuz, bu yıl Aksel Bonfil’in kaleme aldığı ve Yönetmenliğini Betsi Bahar’ın yapacağı bir oyunla kapılarını topluma açacak. Bu oyun hem derneğimizin hem de tiyatro severlerin ilgisini çekecek. İlk kez sahnelenecek olan bu eser, unutulmaz bir tiyatro deneyimi sunmayı vaat ediyor.

 Eğlence ekibinizin planladığı etkinlikler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Göztepe Kültür Derneği Eğlence Ekibi (Hamanit Yetkilisi): GKD çatısı altında eğlence komisyonu ekibinin adı ‘Hamanit ekibi’ olarak geçiyor.

Bu yıl Hamanit ekibimiz, bayram akşamlarımızı ve bayram günlerimizi özel kılacak bir dizi etkinlik düzenleyecek. Şabat yemekleri, eğlence faaliyetleri ve çeşitli geziler ile dolu bir program hazırladılar. Bu etkinlikler, topluluğumuzun bayramları daha renkli ve keyifli geçirmesini sağlayacak ve derneğimizde fark yaratacak.

Gezi programları hakkında detay verebilir misiniz?

Gezi programlarımız hem kültürel hem de sosyal açıdan zengin olacak. Topluluğumuzun birlikte vakit geçirebileceği, yeni yerler keşfedeceği ve keyifli anlar yaşayacağı geziler düzenleyeceğiz. Bu geziler, bayram coşkusunu ve derneğimizin birlikteliğini daha da artıracak. Geziler kişilerin kaynaşmasına daima yardımcı olur.

 DJ Team’iniz hakkında da bilgi alabilir miyiz? Yeni dönem için herhangi bir duyurunuz var mı?

 Göztepe Kültür Derneği DJ Team Yetkilisi: DJ Team, Tiyatro, Gençlik faaliyetleri, anma ve bayram günlerinde kısacası dernek etkinliklerimizde ve özel günlerimizde tüm komisyonlarımıza görsel ve işitsel alanlarda teknik yardımda bulunan vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu yıl, ekibimize katılacak yeni yetenekler arıyoruz. Video sunumları, Tanıtım Klip çalışmalar gibi görsel etkinliklere ve DJ’lik mesleğine ilgi duyan, müziği seven, etkinliklerimizde görev almayı isteyen genç arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Gençlerimizi bu alanlarda profesyonel olarak çalışan kişilerle tanıştırmayı ve ilgi alanlarına göre gelişimlerini sağlamak için eğitimler ve rehberlik desteği vermeyi planlıyoruz. 

Dernek salonlarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Dernek spor salonlarımız hafta içi akşamları rezerve edilebilir. Ayrıca, yaş günleri ve özel günler için dernek salonlarımızda sevdiklerinizle özel günlerinizi kutlayabilirsiniz.

Son olarak, okurlarımıza iletmek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Tüm Göztepe Kültür ailesini 2024-2025 döneminde derneğimizde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Her yaş grubuna hitap eden etkinliklerimizle sizlere unutulmaz bir yıl yaşatmayı hedefliyoruz. Faaliyetlere katılmak dışında faaliyet üretiminde de bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık.  Bizi takip etmeyi unutmayın ve etkinliklerimize katılın.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün