UÖMO 110. yıl gururu ve başarı ödülleriyle yeni eğitim dönemine başladı

Toplum
11 Eylül 2024 Çarşamba

110 yıllık köklü geçmişiyle binlerce öğrenciye eğitim veren Ulus Özel Musevi Okulları, yeni eğitim dönemine bu yıl da geleneksel başarı ödülleriyle başladı. AP (Advanced Placement), 2024 YKS (Üniversite Giriş Sınavı), 2024  LGS (Liselere Geçiş Sistemi), CAMBRIDGE A2 KEY Sınavları’nda üstün başarı gösteren UÖMO öğrencileri; törene katılan velilerin, ezunların ve vakıf yönecilerinin alkışları eşliğinde eğitime gönül veren UÖMO dostlarından ödüllerini aldılar.

Amram Oditoryumundaki açılış törenlerinde UÖMO vakıf yöneticileri, müdürleri ve eğitimcileri  yeni döneme başlama heyecanı içerisinde öğrencilere yönelik motivasyon konuşmaları yaptı. Velileri yeni dönem çalışmaları ve projeler hakkında  bilgilendirdi. UÖMO Uluslararası Okullar Projesi’ne katılan ülkelerin sayısının her geçen yıl arttığını, farklı alanlarda açılan AP derslerinde öğrencilerin başarılarının dünya standartları üzerinde olduğunu vurguladılar. ‘Eco School’ olma yolunda ilerleyen proje çalışmalarının son hızla devam ettiğini aktardılar. 2024-2025 Eğitim - Öğretim döneminde de eğitimde fark yaratacak yeni projelerin hayata geçirileceğinin müjdesini verdiler. 

Head of School Nancy Sanderson Swartz tören konuşmalarında UÖMO öğrencilerini dünya standartlarında bir eğitim programının beklediğini aktardı. Swartz “Geçtiğimiz yıl öğrencilerimize dünya çapında bir network ağı sunmak amacıyla başlattığımız NEASC (New England Association of Schools and Colleges) çalışmalarımız hızlandı. ABD Eğitim Bakanlığı onaylı, Harvard Üniversitesi ile 150 yıllık ilişkisi olan bu program, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi gelişmekte olan yapay zeka dünyasına; çevre ve iklim değişikliği krizlerine; adalet, çeşitlilik, kapsayıcılık, hakkaniyet ve adalete ilişkin DIEJ küresel zorluklarına ve bunun yanı sıra henüz bilinmeyenlerine hazırlayacak bir program. Amacımız Ulus öğrencilerini, sunacağımız yeni fırsatlarla dünyayı merkeze alan, amaca yönelik görev ve projelerin peşinden tutkuyla gitmeleri için güçlendiren, çift dilli, öğrenci merkezli bir topluluğa dönüştürmektir” dedi. UÖMO eğitim kadrosunun da bu programların avantajlarını değerlendirebilmek için eğitimler aldığını ve öğrencilere rehberlik etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Bu yıl eğitim koordinatörü olarak görevine başlayan Rakela Levi de konuşmalarında yeni dönem  hedeflerini aktardı. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerini yaşamsal becerileri gelişmiş, sorumluluk kavramını benimsemiş bireyler olarak geleceğe hazırlamanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Levi "Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vakfımızla birlikte UVA (Ulus Values Ambassadors) projesi kapsamında ‘Saygı ve Sorumluluk’ kavramının  okulumuzun öncelikli değerleri arasında yeraldığına karar verdik. Bu kavramları  davranışlarımızda içselleştirmeyi okul toplumu olarak bu seneki önceliklerimizin içine koyduk. Bu noktada da birbirimize vereceğimiz destek bizler için çok önemli” diyerek öğrencilerine seslendi. Sorumluluk alan, zorluklardan pes etmeyen, çevresindekilere  ilham veren, çözüm odaklı bireyler olarak yetişen öğrencilerinin bu yolda başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti.

Lise açılış töreninde “Yeni hedefler belirleyerek birlikte yeni başarılara doğru bir yolculuğa çıkıyoruz” diyerek öğrencilerine seslenen Lise Müdürü Funda Kara uzun süre alkışlandı. Kara konuşmasında, AP sınavlarında üstün başarı gösteren ve birçok derste Ulus Özel Musevi Okulları’nın başarı grafiğini ulusal ve dünya ortalamalarının üzerine çıkaran öğrencilerini tebrik etti. Akademik başarıların yanısıra hayatta iyi insan olma başarısının da önemini vurguladı. Öğrencilerini ‘iyilik zinciri’ başlatmaya davet eden Kara “Yıl boyunca birbirimize sevgi, saygı ve iyi niyetle yaklaşarak kendi iyilik zincirimizi oluşturalım, iyiliğin gücünü ve her küçük iyiliğin büyük bir etki yaratabileceğini, birçok insanın hayatını değiştirebileceğini görelim ve hissedelim. Çok şanslısınız ki bu iyilik zincirini başlatmak için önünüzde çok güzel örnekler var.

Bugün aramızda olan ve sizlerin başarılarını her fırsatta destekleyen okulumuzun eğitimine gönül vermis UÖMO dostları bir iyilik hareketinin öncüsü gibiler” diyerek öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek üzere törene katılan UÖMO dostlarına teşekkürlerini sundu.

Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel’in duygusal açılış konuşması öğrencileri heyecanlandırdı. “Okulunuzdan uzakta kaldığınız üç ayın ardından, okulunuzu özlediğinize eminim ve bizlerin de sizleri çok özlediğimizi bilmenizi isterim” diyerek konuşmasına başlayan Adıgüzel “Bu okul, bu koridorlar, bu duvarlar, sizin sayenizde yaşıyorlar; sizin sayenizde nefes alıyorlar. Bu duvarlarda sizlerin gülüşleri, sesleri, hareketleri ve sizlerin hayatları yankılanıyor. Bu duvarlar, tıpkı sizden önce bu okuldan mezun olmuş abla ve abilerinizin olduğu gibi, sizlerin de hatıralarınızı saklıyor; sizin ritminize eşlik ediyor ve kalbi sizin kalbinizle birlikte çarpıyor. Ve işte tam da bu nedenle sizler olmadan okul boş ve kuru bir binadan öteye geçmiyor” diyerek seslendi. Öğrencilerine UÖMO’nun sunduğu fırsatları iyi değerlendirmelerini tavsiye etti ve ülkemizde, dünyada adaletin, erdemin, onurun, emeğin yüceldiği; bilimin, sanatın, estetiğin bizi sarmaladığı, barışın tüm dünyada en yüce değer olduğu bir yıl olmasını diledi.                                                                                                                                                                               İlkokul öğrencilerinin çoşku dolu alkışları ve sevgi dolu bakışları eşliğinde töreni açan Okul Müdürü Selen Yıldırım öğrencilerine “Sizleri çok özledik, bu yıl yine yaratıcı projeler, eğlenceli geziler ve birbirinden farklı etkinlikler sizleri bekliyor” diyerek seslendi. İlkokula yeni gelen 1. sınıflar Amram Oditoryumu sahnesinde diğer okul öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tarafından alkışlanarak karşılandılar.

Anaokulu Müdürü Betül Burla da akademik kadrosu ile birlikte farklı günlerde eğitime başlayan öğrencilerini tüm sıcaklığı, coşkusu ve içtenliğiyle karşıladı. Burla “Anaokulumuzda her çocuğun bireysel ihtiyaçlarına saygı göstermeyi, onların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin yaratıcı ve meraklı bireyler olmaları için çalışıyor, dünyadaki eğitim sistemlerini yakından takip ediyoruz. Yıl içerisinde Messy Farm Day, Anne  - Baba Okulu, Family Day, Grandparents Day gibi eğlenceli etkinlikler aracılığıyla ailelerle de bir araya geliyoruz” diyerek anaokulu sürecinde  ailelerle sıkı bir iş birliği içinde olmanın önemini vurguladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün