Avustralya´dan yeni nefret suçu yasaları

Avustralya hükümeti, perşembe günü, bir kişinin ırkını, cinsiyetini, etnik kökenini, dinini veya cinsel yönelimini hedef alanlara yönelik cezai yaptırımlar getirecek yeni bir nefret suçu yasası tasarısı sundu.

Dünya
12 Eylül 2024 Perşembe

Tasarı, Avustralya hükümetinin İsrail-Hamas savaşının ardından artan nefret olaylarına yanıt vermesiyle gündeme geldi.

Avustralya Başsavcısı Mark Dreyfus bir açıklamasında, "Hiçbir Avustralyalı, kim olduğu ve inanışı sebebiyle hedef alınmamalıdır" dedi.

Avustralya geçen yıl da Nazi selamı ile terör örgütlerinin sembollerinin kamuya açık alanlarda sergilenmesini yasaklayan yasa çıkartmıştı.

Tasarı, bir gruba veya kişiye karşı şiddet uygulamakla tehdit edenlere ve bir kişinin bu tehdidin gerçekleştirileceğinden korkması durumunda, beş yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Tehditler hükümet için tehlike oluşturuyorsa da suçlular yedi yıla kadar hapis cezası alabilir.

Hükümet, perşembe günü, bir kişinin kişisel verilerinin kötü niyetli bir şekilde çevrimiçi yayımlanması anlamına gelen ‘doxxing’ ile mücadele etmek için de ayrı bir yasa tasarısı sunacağını ve suçluların altı yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün