İspanya´dan iki devletli çözüm için somut adım çağrısı

İspanya, cuma günü Müslüman ve Avrupa ülkelerinin katılımıyla İsrail-Hamas savaşını sona erdirme yollarını tartıştığı üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Dünya
13 Eylül 2024 Cuma

İspanya toplantıda, uluslararası toplumun İsrail-Filistin çatışmasını çözmek için iki devletli çözüme yönelik net bir adım belirlemesi çağrısında bulundu.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, gazetecilere verdiği demeçte, "Gazze'deki savaşın sona ermesi ve Filistinliler ile İsrailliler arasındaki bitmeyen şiddet sarmalından çıkış için bir adım daha atmak üzere toplandık. İki devletli çözümün uygulanması tek yol" dedi.

Albares, katılımcılar arasında özellikle İsrail'in bulunmadığını belirterek, "Sözlerden eyleme geçme ve iki devletli çözümün etkili bir şekilde uygulanması için somut adımlar atma konusunda isteğimiz var. Bunun Filistin'in Birleşmiş Milletler'e katılmasıyla başlaması gerekiyor” dedi.

Toplantıya Norveç ve Slovenya dışişleri bakanları, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell, Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Mustafa, ayrıca Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Endonezya, Nijerya ve Türkiye'nin dahil olduğu Arap-İslam Gazze Temas Grubu üyeleri katıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün