Haftanın antisemiti: İklim aktivisti Greta Thunberg

İklim aktivisti Greta Thunberg, İsrail karşıtı mitinginde gözaltına alındıktan sonra antisemitizmle mücadele grubu StopAntisemitism tarafından "haftanın antisemiti" seçildi.

Dünya
17 Eylül 2024 Salı

New York Post'un haberine göre grup, Thunberg’i İsrail karşıtı eylemcilerinin yanında olmakla ve aktivizmini antisemitizm için bir platform haline getirmekle suçladı.

Thunberg, 4 Eylül'de ‘İşgal Karşıtı Öğrenciler’ grubuyla gösteri yaparken gözaltına alınmıştı. Bu grup, Kopenhag Üniversitesi'ni İsrail'le iklim değişikliği programları dahil olmak üzere, bağlarını kesmeye çağırmıştı.

StopAntisemitism'in kurucusu Liora Rez, Thunberg'i kınayarak, İsrail'in iklim eylemlerine verdiği desteğe rağmen, iklim aktivizmi yerine İsrail'e karşı nefreti öncelik haline getirdiğini belirtti.

Rez yaptığı açıklamada, "Üzgünüm, Greta'nın dünyadaki tek Yahudi ulusuna olan nefreti, çevreye olan sevgisini gölgede bırakıyor. İsrail, iklim felaketleriyle mücadelede ve dünya çapında krizlere yardımda küresel bir lider olmasına rağmen, Greta bu cani teröristlerin yanında duruyor” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün