Almanya: “Ukrayna düşerse sıradaki ülke Moldova olabilir”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Moldova´nın başkenti Kişinev´de, Şubat 2022´den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya
17 Eylül 2024 Salı

Fransa ve Romanya ile birlikte oluşturulan Moldova Ortaklık Platformu için Kişinev'e ziyarette bulunan Baerbock, Moldova'nın istikrarını ve hayatta kalmasını sağlamak için Ukrayna'yı desteklemenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Baerbock yaptığı konuşmada, "Ukrayna'yı desteklemek için yaptığımız her şey, Moldova'yla ilgili istikrarın da geliştirilmesi anlamına geliyor. Buradaki insanların en büyük endişesi şu: Eğer Ukrayna düşerse, Moldova sıradaki ülke olabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu da ülkesinin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyleyerek ortaklarından desteklerini arttırmasını istedi.

Sandu, "İlk gününde kınamış olduğumuz Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı, ekonomimizde çok büyük hasara sebep oldu. Savaşın neden olduğu belirsizlik, ekonomik açıdan gelişmemizi ciddi anlamda engellemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün