Vera Molnár´ın izinde

Tuna SAYLAĞ Sanat
18 Eylül 2024 Çarşamba
Pera Müzesi, 19 Eylül'de açılacak ‘Vera Molnár’ın İzinde’ sergisi ile algoritma ve bilgisayar sanatının ikonik isimlerinden Vera Molnár’dan ilham alan 15 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Sergide, aralarında Antoine Schmitt, Refik Anadol, Erwin Steller, Mark Wilson ve Casey Reas gibi isimler bulunuyor. Sanatçıların, Molnár’ın çalışma yöntemlerini kullanarak veya görsel dünyasına atıfta bulunarak video ve artırılmış gerçeklik gibi modern medya araçlarıyla ürettikleri eserler, Molnár’ın eserleriyle birlikte sergileniyor.

***

İnci Eviner Dirimart'ta

Dirimart, 6 Ekim’e kadar İnci Eviner’in ‘Bir Adanın Sinir Uçları’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının son dönemde ürettiği aynı başlıklı video yapıtı ile sanatçının ‘Atölyenin Yankıları’ başlıklı yeni yerleştirmesinden oluşuyor. Tarihsel imgeler, bitkiler ve hayvanoluşa dair zengin bir görsel dil sunan video yapıtı, izleyicilerin zihninde çoğalan girift bir dünyada varoluşun kırılgan ve geçici doğasını sorguluyor.

***

Fevzi Karakoç ‘Ve Kırmızı’

Decollage Art Space, yeni sanat sezonunu Prof. Dr. Fevzi Karakoç  ‘Ve Kırmızı’ sergisiyle açtı. 3 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, Karakoç’un özgürlükçü yaklaşımını yansıtan eserleri, kırmızı rengin enerjisiyle öne çıkıyor. Anadolu kültüründen ilham alan sanatçı, eserlerinde at imgelerini ritmik bir düzen içinde ve perspektifsiz bir biçimde kullanarak görsel bir müzikalite yaratıyor.

***

‘2.5B’ YUNT’TA

Murat Germen’in küratörlüğünü üstlendiği ‘2.5B’ başlıklı sergi, 21 Eylül - 6 Aralık tarihleri arasında YUNT’ta gerçekleşecek. İki boyut ile üç boyutun ara noktasındaki bir temsil yöntemi olan iki buçuk boyut evrenini keşfetmeye davet eden sergi, iki buçuk boyutun ayırt edici özelliği olan derinlik yanılsamasını merkeze alıyor. Germen’in sanat pratiğinde mekânı algılarken başvurduğu çoklu ‘görme / aktarma biçimleri’, ‘2.5B’ sergisinde küratör olarak ortaya koyduğu kurguda açığa çıkıyor. Sanatçılar: Tanzer Arığ, Gökçen Ataman Tanyer, Nora Byrne, Gizem Çeşmeci, Nermin Er, Semih Zeki.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün