Netanyahu´dan Husilerin roketine sert yanıt

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Husilerin, İsrail´in orta kesimine düzenlenen füze saldırısını üstlenmelerinin ardından “Bize zarar vermeye yönelik her türlü girişimin bedelini ağır bir şekilde ödeteceğimizi şimdiye kadar bilmeleri gerekirdi” sözleri ile karşılık verdi.

Dünya
18 Eylül 2024 Çarşamba

Pazar günü kabine toplantısının başında konuşan Netanyahu, “Bu sabah Husiler Yemen'den topraklarımıza karadan karaya bir füze fırlattı. Bize zarar vermeye yönelik her türlü girişimin bedelini ağır bir şekilde ödeteceğimizi şimdiye kadar bilmeleri gerekirdi” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu pazar sabahı, Yemen'den İsrail'in merkez kesimlerine atılan karadan karaya bir füzenin yaralanmalara yol açmadan ıssız bir bölgeye düştüğünü açıkladı. Füze düşmeden birkaç dakika önce Tel Aviv'de siren sesleri duyulurken bölge sakinleri sığınaklara koştu

Yerel medyada ise, Husilerin fırlattığı füze ile bağlantılı olarak çeşitli yerlerde yangınlar çıktığı haberleri yer aldı. İsrail Kanal 14 televizyonu, Husilerin bu sabah ülkenin orta kesimine yönelik saldırısıyla eş zamanlı olarak çeşitli yerlerde yangın çıktığına dair ihbarlar alındığını bildirdi.

Yemen'deki Husiler füzenin sorumluluğunu üstlendi. Husilerin Askeri Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Operasyon, Allah'ın yardımıyla hedefine ulaşmayı başaran ve düşmanın savunma sistemlerinin engelleme ve karşı koymada başarısız olduğu yeni bir hipersonik balistik füze ile gerçekleştirildi” dedi. Füzenin tahmini 11 dakikada 2 bin kilometre yol kat ettiği belirtildi.

Kabine toplantısı sırasında Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki mevcut durumun ‘devam etmeyeceğini’ vurgulayarak, ülkenin kuzeyinde yaşayanların evlerine dönmesi için mümkün olan tüm araçları kullanma niyetinde olduğunu belirtti.

Diğer yandan İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan'dan İsrail'in Yukarı Celile bölgesine ve işgal altındaki Golan Tepeleri’ne doğru yaklaşık 40 roket atıldığını duyurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün