DSÖ: Gazze´de aşı kampanyası başarılı oldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus Gazze´de çocuk felcine karşı yürütülen aşı kampanyasının büyük bir başarıya ulaştığını belirtti.

Dünya
18 Eylül 2024 Çarşamba

Bölgede 1 Eylül'de başlayan ve geçtiğimiz hafta tamamlanan kampanya boyunca 560 binden fazla çocuğa ilk doz aşıları yapıldı. Ghebreyesus, X hesabından paylaştığı mesajında, "Gazze Şeridi'nde trajik günlük hayatın ortasında bu büyük bir başarı. (...) Bir de ateşkesle ulaşabileceklerimizi düşünün" ifadelerini kullandı.

DSÖ kampanyaya başlarken Gazze’de 640 binden fazla çocuğun aşılanmasının hedeflendiğini bildirmişti.

Gazze'de 25 yıl sonra ilk polio vakasının görülmesi üzerine İsrail ve DSÖ aşı kampanyası yürütülmesinde uzlaşmıştı. Buna göre bölgenin orta, güney ve kuzeyinde sırasıyla çatışmalara günde yedi ila dokuz saatlik aralar verilerek aşılama yapıldı.

Aşı kampanyası gönüllülerden oluşan yaklaşık 2 bin 100 kişinin katılımıyla yürütüldü. DSÖ Başkanı ayrıca ailelere de sağlık ekiplerine olan güvenleri ve iş birlikleri için teşekkür etti.

Çocuk felcine karşı bölgede ağızdan iki damla şeklinde uygulanan NoPV2 tipi aşı kullanıldı. Aşının etkili olabilmesi için dört hafta içinde ikinci dozun da yapılması gerekiyor ancak henüz DSÖ ile İsrail arasında ikinci doza dair olası bir kampanyaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün