Papa: “Taraflar ateşkes için çaba göstermiyor”

Papa Francis cuma günü İsrail´in Gazze´deki askeri saldırılarında Filistinli çocukların ölümlerini kınadı ve Hamas teröristlerini vurduğu ´varsayımına´ dayanarak okulların bombalanmasını ´çirkin´ olarak nitelendirdi.

Dünya
18 Eylül 2024 Çarşamba

Singapur'dan Roma'ya dönüş uçuşu sırasında Papa, hem İsrail'in hem de Hamas’ın 11 aydır süren çatışmayı sona erdirmeye çalıştığına dair şüpheleri olduğunu belirtti. Papa, "Bunu söylemek zorunda kaldığım için üzgünüm. Ancak barışı sağlayacak adımlar attıklarını düşünmüyorum" dedi.

Francis, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'yı kapsayan 12 günlük turun ardından gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki bir Katolik cemaatinin üyeleriyle her gün telefonda konuştuğunu belirterek "bana çirkin, zor şeyler söylüyorlar" dedi.

İsrail, Gazze'deki terör gruplarının düzenli ve sistematik olarak okullardan ve diğer sivil alanlardan faaliyet gösterdiğini, masumları canlı kalkan olarak kullanarak savaş sırasında sivil kayıplarını artırmayı açıkça belirtiyor. İsrail ordusu bu tür bölgelere yönelik operasyonların tam olarak militanları hedef almasını sağlamak ve sivillere verilen zararı sınırlamak için adımlar attığını vurguluyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün