İsrail: “17 bin militan öldürüldü”

Dünya
18 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail ordusu, 11 aydır süren Hamas savaşının değerlendirmesini yaptı. İsrail basını, ordu içinde yapılan bir brifingden edinilen bilgilere dayandırdığı haberde Filistinli 17 bin militan ve savaşçının öldüğünü, bunların 10 bininin kimliklerinin belirlendiğini açıkladı.

Öldürülen militanların yarısının Hamas yarısının da İslami Cihad üyesi olduğu belirtilirken, söz konusu değerlendirme bir ‘başarı’ olarak nitelendirildi.

Savaş öncesi tahminler, Gazze’de yaklaşık 30 bin Hamas militanının, birkaç bin de İslami Cihad militanının bulunduğu yönündeydi. İsrail ordusu, en az 17 bin militanın öldürüldüğünü belirtiyor.

Askeri yetkililer, devam eden çatışmalar sırasında doğrulamanın zorlukları göz önüne alındığında, 10 bin doğrulanmış kimlik tespitini dikkate değer bir başarı olarak görüyor.

İsrail basını ayrıca, yakın zamanda yapılan bir IDF dahili soruşturmasında, Nuseyrat mülteci kampındaki eski Al-Jauni Okulunun yakınında düzenlenen saldırıda ölen en az üç UNRWA çalışanının kesin olarak terör örgütü mensubu olarak tanımlandığının ortaya çıktığını yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün