Sir Michael Kadoorie, Or Ahayim´i ziyaret etti

Or Ahayim Hastanesi tarihinde önemli bir yere sahip olan Kadoorie Ailesinin, torunu geçtiğimiz hafta hastaneyi ziyaret etti.

Toplum
18 Eylül 2024 Çarşamba

Balat Or Ahayim Hastanesi'nin destekçisi, Irak kökenli hayırsever Eli Kadoorie, vefat eden eşi Lora Kadoorie anısına 1922 yılında Or Ahayim’e yeni bir bina ve ekipman temini yapmıştı. Hastanenin adı Lora Kadoorie Or Ahayim olarak değiştirilmişti. 

Irak’ın ardından Hindistan ve sonrasında da Hong Kong’a yerleşen Kadoorie ailesinden torun Sir Michael Kadoorie, 13 Eylül Cuma günü Balat Or Ahayim Hastane'sini ziyaret etti.

Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı Erol Kohen ve Hastane Vakıf Başkanı Yaşar Abuaf tarafından karşılanan Sir Kadoorie, 2005 yılından bu yana gelmediği hastanedeki gelişimin çok büyük olduğunu vurgulayarak, başkan ve yönetim kurulu üyelerini başarılı çalışmaları nedeni ile kutladı. Ziyaret sırasında kendisine Pembe Melek Başkanı Sara Behar tarafından ikram edilen patlıcanlı borekitasın tadının çocukluğundaki nostaljik tatlardan olduğunu söyleyen Sir Micael Kadoorie'ye, Yaşar Abuaf tarafından 2005 yılında yaptığı ziyaretin, Şalom Gazetesi'ndeki yayınlanan nüshasının ve ziyaret sırasında imzaladığı Hastane Altın Defteri'nin kopyaları armağan edildi.

Sir Kadoorie, ziyaret sonunda, beraberindeki heyet ile birlikte hastaneden ayrılırken, gelecek ziyaretinin yakın bir tarihte olacağını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün