Trump: “Seçimi kaybedersem, sorumlusu Yahudilerdir”

ABD Başkan adayı Donald Trump, perşembe günü antisemitizmle mücadele ve İsrail´e destek konulu etkinliklerde Amerikalı Yahudilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya
20 Eylül 2024 Cuma

Donald Trump, Yahudi Amerikalıların büyük çoğunlukla Demokrat aday Kamala Harris’e oy vermeleri halinde İsrail’in varlığının tehlikeye gireceğini iddia etti. Trump, Yahudi seçmenleri Demokratlara destek vermekle suçlayarak, seçim yenilgisi durumunda onları kısmen sorumlu tutacağını belirtti.

Trump yaptığı açıklamada, “Eğer bu seçimi kazanmazsam Yahudi halkının bununla çok ilgisi olacak çünkü yüzde 60’ı düşmana oy veriyor. Benim görüşüme göre de İsrail iki yıl içinde yok olacak" dedi.

Trump, Amerikalı Yahudiler arasında Harris'in yüzde 60 oranında destek aldığını belirten bir anketi kaynak gösterdi. Ayrıca 2016'daki seçimlerde Yahudi Amerikalıların yüzde 30'undan daha az oy aldığını ve 2020 seçimlerinde de benzer bir tabloyla karşılaştığını ifade etti.

Trump solcu Yahudi toplumu liderleri tarafından eleştirildi.

Yahudi Kamu İşleri Konseyi CEO'su Amy Spitalnik X platformunda yaptığı paylaşımda, “Trump’ın bu açıklaması bölünme ve güvensizlik tohumları ekmeyi ve demokrasimizi baltalamayı amaçlayan tehlikeli bir antisemitizm ve daha fazla Yahudi karşıtı şiddete yol açacak” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün