İsrail´den Lübnan´a saldırılar öncesi ilk toplu tahliye uyarısı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), pazartesi sabahı özellikle Lübnan´daki Hizbullah hedeflerine yönelik beşinci büyük hava saldırılarını başlattı.

Dünya
23 Eylül 2024 Pazartesi

IDF, onlarca savaş uçağı kullanarak 150'den fazla hedefi vurdu. Ayrıca, Lübnan'ın iç kesimlerinde Bekaa Vadisi'nde Hizbullah'a yönelik önemli saldırılar gerçekleştirildi.

IDF Baş Sözcüsü Daniel Hagari, ilk kez Lübnan halkına geniş kapsamlı bir uyarıda bulunarak, Hizbullah'ın kamufle olmak için sivillerin yaşadıkları binalarda roket depoladığı veya başka faaliyetlerde bulunduğu iddia etti. Hagari o bölgedeki sivillerin evlerini ve binalarını terk etmeleri gerektiğini belirtti.

Hagari iddialarını kanıtlamak adına birkaç hafta önce IDF'in izlediği bir Lübnan sivil bölgesine dair bir örnek sundu. Bu bölgede, Hizbollah'ın duvarlardan bazılarını yıkarak Rus yapımı DR-4 seyir füzesi, yüzlerce kilo patlayıcı ile ateşlenmek üzere kamufle edilmiş bir sivil bölge hazırladığını açıkladı.

Hagari'nin uyarısı, bugüne kadar Gazze'de yapılan toplu tahliye uyarılarından farklı nitelikteydi. Bu uyarı, Hizbullah'ın faaliyet gösterdiği bölgelere yönelik Lübnanlılara yapılan ilk toplu tahliye çağrısı oldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün