İsrail-Hizbullah çatışmasında yeni dönem

Lübnan´ın açıklamasına göre İsrail´in Hizbullah´a yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı hava saldırılarında pazartesi günü 492 kişi hayatını kaybetti ve 1,645´ten fazla kişi yaralandı.

Dünya
24 Eylül 2024 Salı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), pazartesi günü Lübnan genelinde yaklaşık 1,600 hedefi vurduğunu, bunlar arasında ülkeyi doğrudan tehdit eden silahların saklandığı evlerin de bulunduğunu belirtti. Bu saldırı, 2006'da İsrail’in Hizbullah'a karşı savaşından bu yana en ölümcül hava saldırıları olarak kaydedildi.

IDF, Hizbullah’ın roketlerini, insansız hava araçlarını ve füzelerini sakladığı evleri hedef aldığını belirtti ve Lübnan’ın Bekaa Vadisi’ndeki sivillere, bu tür silahların depolandığı evlerden kaçmaları için defalarca çağrıda bulundu. IDF saldırıda ölenlerin çoğunun Hizbullah üyesi olduğunu ifade etti.

İsrailliler ise pazartesi günü Hizbullah'ın İsrail’e 200'den fazla roket fırlatmasıyla birlikte sığınaklara girdi. Bu saldırılar, Hayfa şehri yakınlarında ve Tel Aviv yakınlarındaki bazı Batı Şeria yerleşimlerinde sirenlerin çalmasına neden oldu. Saldırılarda bazı hasarlar oluştu, ancak büyük çapta can kaybı yaşanmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı konuşmada, Hizbullah ile güç dengesini değiştirdiklerini ve sınır ötesi şiddet olaylarının ardından İsrail'in artık savunmada kalmayacağını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün