Monica Molina ile duygudan duyguya

Tuna SAYLAĞ Sanat
25 Eylül 2024 Çarşamba

Kendine özgü vokalini İspanyol gitarının büyüleyici melodileriyle birleştiren, 'Pequeño Fado’, ‘Ay Amor’, ‘Oh Amores’ gibi kültleşmiş şarkılarıyla İspanyol pop müziğinin en ünlü isimlerinden olan Monica Molina, 27 Eylül akşamı Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşuyor. Müziğinde geleneksel İspanyol ezgileri ve modern dokunuşları bir araya getiren sanatçı, ‘Vuela’ albümüyle ‘En İyi Latin Müzik Albümü’ alanında Grammy adaylığına sahiptir.

 

BORUSAN CONTEMPORARY, SANATSEVERLERİ DOUG AİTKEN İLE BULUŞTURDU

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Amerikalı multidisipliner  sanatçı Doug Aitken’in Türkiye’deki ilk sergisi ‘İçimdeki Şehir’  Borusan Contemporary Perili Köşk’te açıldı. Kariyerinde Venedik Bienali Altın Aslan, Nam June Paik Art Center gibi önemli ödüller de bulunan Aitken’ın, Jérôme Sans küratörlüğünde, günümüz dünyasının insanlık durumunu resmedecek monografik sergi, sanatçının 2006’den 2024’e kadar olan dönemi kapsayan eserlerini bir araya getiriyor. Aitken’in Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu siparişiyle ürettiği mekâna özgü yerleştirmesinin de bulunduğu monografik sergi ile Necmi Sönmez’in küratörlüğünü üstlendiği Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu seçkisi ‘Ebedi Prelüd’, 14 Eylül – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında Perili Köşk’te ziyaret edilebilecek.

 

YAŞAYAN EFSANE SEAL HARBİYE AÇIKHAVA’DA

Grammy Ödüllü SEAL, 12 Ekim’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda! Tüm zamanların en tanınmış seslerinden birine sahip olan platin ödüllü şarkıcı-söz yazarı Seal, Pop, R&B, soul ve dans müziğinde silinmez bir iz bıraktı. Dünya çapında otuz milyonun üzerinde albüm sattı ve sayısız ödül kazandı. Sanatçı,  bir süredir devam eden olağanüstü kariyerinde tek bir yaratıcı arayışa odaklanıyor: ‘aşk deneyimini şarkıyla ifade etmek.’

‘ANGELS FALL - Where From Where To’ Anna Laudel İstanbul’da

Anna Laudel İstanbul, 20 Eylül - 10 Kasım tarihleri arasında Lennart Brede’nin ‘ANGELS FALL - Where From Where To’ adlı sergisiyle izleyicileri, bedenin mekânla ilişkisini sorgulayan derinlemesine bir keşfe çıkarıyor. 212 Photography Festival kapsamında yer alacak olan sergi, izleyicilere geçmiş, kökler ve kimlik üzerine düşünme fırsatı sunuyor. Sergi, fotoğraflar, üç kanallı film enstalasyonları, heykeller ve ses kolajları gibi çeşitli medya ve görsel sanatlar aracılığıyla sanatseverlerle buluşuyor. Sosyal bir deney niteliği taşıyan sergi, izleyicilere kimliklerini, köklerini ve toplum içindeki sorumluluklarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor.

 

TEATRO RUDİUS  SUNAR:  ‘BAYANLAR BAYLAR! DARIO MORENO’

Aydın’da doğmuş, İzmir’de büyümüş, askerliğini Türk ordusunda yapmış, kariyerine Türkiye’de başlayıp, Avrupa’ya giderek dünya çapında bir ‘star’ olan ender Türk şarkıcılardan biri olan Dario Moreno, ödüllü yazar Kosta Kortidis’in özgün üslubu ile gerçek ve kurguyu harmanlayarak sahneye taşıdığı ‘Bayanlar Baylar Dario Moreno’ ile ölümünden 56 yıl sonra Teatro Rudius’un kalbinde yeniden doğuyor ve Kosta Kortidis’in şaşırtıcı oyunculuk performansı ile izleyiciyi müzikli, bir teatral şölene ve Moreno’ya saygı duruşuna davet ediyor. Oyunun yazar ve yönetmen koltuğunda olan Kosta Kortidis’e sahnede Dilara Tabak, Akın Kaplan, Alper Arık, Özlem Alpözü, Hazal Akyürek, Alp Balkan, İlkay Özşen gibi oyuncular eşlik ediyor.

Bayanlar Baylar! Dario Moreno; Performans sonrası soru-cevap etkinliğiyle 27 Eylül 20.30’da Atlas 1948 sahnesinde. 

 

212 PHOTOGRAPHY ISTANBUL’ SEBASTİAO SALGADO’YU AĞIRLIYOR

İstanbul’un en büyük fotoğraf festivali '212 Photography Istanbul,' 28 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında yedinci kez izleyiciyle buluşacak. Otuz farklı mekânda gerçekleşecek Beyoğlu Kültür Festivali’nin açılışı, fotoğrafçı ve aktivist Sebastiao Salgado’nun ‘Genesis’ sergisi ile yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ iş birliği ile gerçekleştirilen 212 Photography Istanbul, Türkiye’den ve dünyadan ünlü isimleri İstanbul’da ağırlayacak. Sergi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde üç ay boyunca ziyarete açık olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün