İsrail ve ABD´den ateşkes anlaşmasıyla ilgili çelişkili açıklamalar

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu´nun ABD ve Fransa´nın sunduğu ateşkes planını koordine etmelerine yardımcı olmasına rağmen sonradan teklifi reddetmesi yetkililerde şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı.

Dünya
27 Eylül 2024 Cuma

ABD’li ve Fransız yetkililer İsrail'in başta bu planı tamamen desteklediklerini belirtti. Netanyahu'nun ofisi ise iddiaları kesin bir dille yalanladı ve bu planın "Başbakanın hiç yanıt vermediği bir Amerikan-Fransız önerisi" olduğunu belirtti.

Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Lübnan'daki hava saldırılarının ölçeğini azaltma talimatı verdiğine dair haberlerin yanlış olduğunu ve Netanyahu'nun İsrail ordusuna tam güçle savaşmaya devam etmeleri talimatı verdiğini açıkladı.

Netanyahu, New York havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm gücümüzle Hizbullah'ı vurmaya devam ediyoruz ve tüm hedeflerimize ulaşana kadar, en başta da kuzeydeki sivillerin evlerine dönmesini sağlayana kadar durmayacağız. Politikamız belli, dolayısıyla kimse bunu yanlış anlamasın. New York’a, BM Genel Kurulu’nda, bir an bile aklımızdan çıkmayan rehinelerin aileleriyle birlikte önemli bir ziyaret için geldim. Amacım, İsrail'in durumunu dünyaya anlatmak" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün