Hizbullah´ta yeni lider adayı

Suudi televizyon kanalı Al Hadath´a göre, Hizbullah´ın Şura Konseyi, cuma günü İsrail´in Beyrut´ta düzenlediği saldırıda Hasan Nasrallah´ın öldürülmesinin ardından, örgütün yeni lideri olarak Haşim Safiyeddin´i seçti.

Dünya
30 Eylül 2024 Pazartesi

Nasrallah'ın kuzeni ve Hizbullah'ın yürütme konseyi başkanı olan Safiyeddin’in yeni lider olması ne Hizbullah ne de Lübnan yetkilileri tarafından henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Genellikle Nasrallah’ın "gölgesi" olarak anılan Safiyeddin, Hizbullah’ın günlük operasyonlarını, kurumlarını, finansmanını ve hem Lübnan'da hem de yurt dışındaki yatırımlarını denetleyerek örgütün ikinci komutanı olarak görev yapıyordu.

Sayfiyeddin, Nasrallah tarafından 1994’te İran'ın Kum kentindeki eğitiminden geri çağrılarak Hizbullah’ın yürütme konseyine liderlik etmesinden bu yana tüm hassas meseleleri yönetmiş Nasrallah ise, stratejik konularla ilgilenmişti.

Aynı zamanda İran Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani'nin damadı olan Safiyeddin, 2017'den beri ABD'nin terörist listesinde yer alıyor.

Nasrallah'ın cenazesinin ne zaman yapılacağı ise belirsizliğini koruyor. Reuters'e göre, Nasrallah’ın cesedi saldırı bölgesinden çıkarıldı. Lübnan'daki bir tıbbi ve güvenlik yetkilisi Reuters'e yaptığı açıklamada, cesedin sağlam olduğunu, Nasrallah'ın doğrudan yaralanmadığını ve ölümünün patlamanın neden olduğu travmadan kaynaklandığını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün