Avusturya´da cenazede Nazi Marşı skandalı

Cuma günü Viyana´da, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi´nin (FPO) üst düzey yetkililerinin katıldığı bir cenazede Nazi SS sadakat marşı söylendi.

Dünya
30 Eylül 2024 Pazartesi

Cenazede bulunan üst düzey FPO yetkilileri arasında Milletvekili Harald Stefan, parlamento Grup Direktörü Norbert Nemeth ve Ulusal Konsey üyesi Martin Graf yer aldı. SS şarkısının ardından katılımcılardan herhangi biri cenazeyi terk etmedi.

Yeni Avusturya ve Liberal Forum (NEOS), Yeşiller ve Demokratik Sosyalist (SPO) partileri, FPO'yu kınadı. FPO da bir cenazenin siyasi olarak istismar edilmesinin saygısızlık olduğunu belirterek üyelerini kınadı.

Avusturya gazetesi Der Standard'ın haberine göre, Avusturya Yahudi Öğrenci Birliği cumartesi günü yaptığı açıklamada, cenazedeki FPO’lu politikacılar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Avusturya Yahudi Öğrenci Birliği Başkanı Alon Ishay, Der Standard'a verdiği demeçte, “Cenazede Nazi marşı söylenmesi Avusturya için bir alarm sinyali. Üst düzey FPO yetkililerinin Nazizm’i bu kadar utanmadan yüceltmeleri, Nazi ideolojilerinin FPO içinde ne kadar derinde yer aldığını gösteriyor. Bu tür kişilerin yeri parlamento değil, mahkemedir” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün