İsrail´den Beyrut´a 2006´dan bu yana ilk saldırı

İsrail, 2006´dan bu yana Lübnan´ın başkenti Beyrut´a düzenlediği ilk saldırıda, Filistin Kurtuluşu Halk Cephesi´ndeki üst düzey isimleri ve Hamas´ın Lübnan şubesi liderini hedef aldı.

Dünya
30 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail ile Hizbullah arasında devam eden çatışmada önemli bir rol oynamayan Filistin grubu, Lübnan'daki askeri ve güvenlik komutanları ile üçüncü bir üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail ordusunun Kola bölgesindeki bir binanın üst katına düzenlediği saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas ise, Lübnan şubesi lideri Fetih Şerif Ebu el-Emin'in, Lübnan'ın güneyindeki El-Bass Kampı'nda bulunan evine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

IDF’e göre el-Emin, Hamas'ın Lübnan'daki faaliyetlerini Hizbullah ile koordine etmekten, ajan toplamaktan ve silah tedariğinden sorumluydu.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, el-Emin Lübnan'daki Filistinli mülteci kamplarında yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim veren BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA) öğretmenler birliği başkanıydı.

UNRWA, The Times of Israel'e yaptığı açıklamada, “El-Emin, Mart ayında maaşsız idari izne çıkarılan bir UNRWA çalışanıydı ve UNRWA'ya yönelik siyasi faaliyetleriyle ilgili iddialar nedeniyle bir soruşturmadan geçiyordu” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün