İstanbul'un dört bir yanında kültür sanat coşkusu

Tuna SAYLAĞ Sanat
2 Ekim 2024 Çarşamba

İSTANBUL KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı, kültür ve sanatın merkezi İstanbul! 6 Ekim’e kadar şehrin dört bir yanına yayılacak festival, birbirinden etkileyici sergi, konser, söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. İlginizi çekeceğini düşündüğüm bazı etkinliklerden kısa satırbaşları…

PABLO PİCASSO: RESİMDEN SERAMİĞE BİR SERÜVEN

Pablo Picasso’nun gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan, tamamı orijinal ve mirasçıları tarafından onaylanmış 170 parçanın bir araya geldiği sergi, 31 Aralık tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde görülebilir.

FRİDA KAHLO’NUN GÜNLÜKLERİ

Ünlü ressam Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan ve dünya çapında büyük ilgi gören ‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ sergisi ilk defa Türkiye'de, Kültür Yolu Festivali kapsamında sergileniyor. 26 Ekim’e kadar Grand Pera Tarihi Bina’da görülebilecek sergi, Frida Kahlo’nun içsel dünyasına sanatsal yolculuğa çıkaracak.

WARHOL’UN DÜNYASI-POP ART’İN İKONU

Pop Art sanatının önemli temsilcilerinden biri olan dünya sanatına damga vurmuş, 1960'lardan günümüze kadar değişen tüm paradigmaları öngörmüş Andy Warhol’un, ‘Warhol’un Dünyası-Pop Art’in İkonu’ sergisi İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında 31 Aralık’a dek Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

YERYÜZÜ RÜYALARI: ANADOLU

Eserlerinde dataları piksellere işleyen ve muazzam sanat eserleri ortaya koyan yeni medya sanatçısı Refik Anadol’un yeni projesi ‘Yeryüzü Rüyaları: Anadolu’ da festival kapsamında ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Anadolu'nun kalbinde, kadim geçmiş ile teknolojinin geleceği arasında köprü kuran bir yapay zekâ veri heykeli olan eser, AKM Büyük Tiyatro Fuaye Alanı’nda görülebilecek.

DSO BERLİN DEUTSCHES SYMPHONİE - ORCHESTER BERLİN KONSERİ

Olağanüstü tınısıyla dinleyicilerini kendine hayran bırakan ünlü topluluk Deutsches Symphonie Orchester Berlin, festival kapsamında, 5 Ekim gecesi AKM’de unutulmaz bir geceye imza atacak. Olağanüstü tınısıyla dinleyicilerini kendine hayran bırakan ünlü topluluk, Şef Robin Ticcati yönetiminde ve keman virtüözü Isabelle Faust solistliğinde Beethoven ve Sibelius’un eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün