İzzet Keribar´ın ´Ayasofya Fotoğrafları´ sergisi Millet Kütüphanesinde

Fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar ve Mehmed Özçay´ın objektifinden Ayasofya Fotoğrafları Sergisinin açılış galası 20 Eylül´de gerçekleşti.

Toplum
2 Ekim 2024 Çarşamba

Fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar ve Mehmed Özçay'ın çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Ayasofya Fotoğrafları’ Sergisi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'nın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Davet Kabul Salonunda 20 Eylül’de sanatseverlerle buluştu.

Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşen sergide sanatçılara ait 70 eser, tarihi ve kültürel bir miras olan Ayasofya’nın zarafetini sanat aracılığıyla gözler önüne seriyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamındaki serginin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Yazgı, "Ankara Kültür Yolu Festivalimiz bünyesinde, değerli hocalarım İzzet Keribar ve Mehmed Özçay, çok değerli emekleriyle hazırladığı bu güzel seçkide, Ayasofya'nın bugüne kadar görülmemiş açılarıyla çok özel fotoğraflarını izleme imkânı sundular bize. Emekleri için teşekkür ediyorum" dedi. Yazgı, “Bu güzel yapının en ince detaylarında, türbelerinden, avlusundan, şadırvanından o ışık süzmeleriyle birlikte, hilalinin üzerinde yansımasından güneşi doğuşuna kadar birçok açıdan sağ olsun değerli üstatlarımızın kadrajlarıyla çok özel bir sergi oldu, ziyaretçilerimizi bekliyoruz" sözleriyle sanatçıların eserlerini övdü..

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ise "Dört – beş yıldan beri arkadaşım ve usta sanatçı Sayın Mehmed Özçay ile birlikte gerçekleştirmeye başladığımız bu projenin bugün burada hayat bulması benim için unutulmaz oldu. Fotoğrafları, Türkiye'nin en muhteşem yerinde görmek benim için çok sevindirici" sözleriyle duygularını ifade etti.

Fotoğraf sanatçısı Mehmed Özçay projenin gerçekleşmesinde her türlü kolaylığı gösteren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün