7 Ekim'in yıldönümünde yeni saldırı önlendi

İsrail, Hamas´ın 7 Ekim´de düzenlediği, ülke tarihindeki en ölümcül saldırı olan ve Gazze´deki savaşı ateşleyen saldırının birinci yıldönümünü anıyor.

Dünya
7 Ekim 2024 Pazartesi

Saldırıyı anmak için ülke çapında bir dizi anma töreni ve mitingler planlanırken, İsrail ordusu Gazze’deki Hamas hedeflerini vurduğunu açıkladı.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, yüzlerce militanın saldırısına uğrayan ve en az 370 kişinin öldürüldüğü Nova Müzik Festivalinin yapıldığı Kibbutz Reim'de sabah saat 06.29'da (saldırının başladığı an) bir dakikalık saygı duruşuyla güne başladı. Kurbanların ailelerinin de katıldığı anma töreninde göz yaşları aktı. Yüzlerce kişi de rehinelerin aileleriyle birlikte Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki konutunun önünde toplandı.

IDF, Hamas'ın bu sabah İsrail'e daha büyük bir roket yağmuru başlatmayı planladığını ancak planlarının gerçekleşemediğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, "ön hazırlıkların yapılması ve Hamas örgütünün İsrail'e ateş açma niyetinin belirlenmesinin ardından acil bir tehdidin önlendiği" belirtildi. IDF'ye göre, Hamas'ın roket atışını yapmayı planladığı sabah 6.30'dan hemen önce savaş uçakları Gazze'deki çok sayıda roketatar ve tüneli vurdu. Hamas, saat 6.30'da Sufa bölgesine yalnızca dört roket fırlatmayı başardı; bunlardan üçü durduruldu ve dördüncüsü açık alana düştü.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün