7 Ekim'i anlatan dizi, saldırının yıldönümünde yayında

7 Ekim olaylarını konu alan ilk drama dizisi ´Ekimde Bir Gün´, saldırının birinci yıldönümünde Yes Drama´nın yanı sıra İsrail televizyonlarında farklı kanallarda da yayınlanacak.

Dünya
7 Ekim 2024 Pazartesi

7 Ekim olaylarını konu alan ilk drama dizisi ‘Ekim'de Bir Gün’, saldırının birinci yıldönümünde Yes Drama'nın yanı sıra Yes VOD ve Sting+'da da yayınlanacak.

Dizi, tamamı gerçek olaylara dayanan, biri diğerinden daha üzücü ve büyüleyici olan dört bölümden oluşuyor.

7 Ekim 2023’e dair haber görüntüleri ve röportajlar İsrail ve dünya televizyonlarında yer almış olsa da dizi bu görüntülerin etkisini arttırıyor.

Yaratıcıları, olayın birçok kurbanının hikayeleri biliniyor olsa da, bunların tamamını bir kerede izlemenin seyircinin bakış açısını etkileyeceğini belirtiyor.

Dizi, Yidiş dilindeki drama ‘Menashe’ ve Jeremy Piven'ın başrolde olacağı yakında vizyona girecek ‘The Performance’ gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Amerikalı yapımcı Daniel Finkelman tarafından yaratıldı.

Finkelman, aynı zamanda filmi yöneten ve ‘The Beauty Queen of Jerusalem’ ve ‘The Malevolent Bride’ gibi dizilerin yönetmenliğini üstlenen Oded Davidoff ile ortaklık kurdu.

Diziyi neden yapmayı seçtiği sorulduğunda Finkelman, İsrail doğumlu bir Yahudi olarak 7 Ekim olaylarından derinden etkilendiğini ve her zamanki gibi devam edemeyeceğini söyledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün