7 Ekim anmasında roket sirenleri

Dünya
8 Ekim 2024 Salı

Pazartesi akşamı Tel Aviv’de, Hamas kurbanlarının ve rehinelerinin aileleri için düzenlenen anma töreni, Yemen’den atılan bir füzenin uyarı sistemi nedeniyle sirenlerle bölündü. Tüm katılımcılar yere yatarak kendilerini koruma pozisyonu aldı.

Kederli ailelerin çoğunun boykot ettiği devlet törenine, alternatif olarak düzenlenen anma etkinliğinin çok daha büyük olması planlanıyordu. Etkinliğe sunulan 50 bin bilet, duyurulmasından birkaç saat sonra alındı. Ancak İsrail’in savaş zamanı, büyük buluşma ve toplantılara kısıtlama getirmesi nedeniyle katılım basın ve kurban aileleriyle sınırlı tutuldu.

Dünyanın dört bir yanından canlı olarak anmayı izleyenler, bir dizi ünlü sanatçının müzik performanslarını, rehine ailelerinin tepkili konuşmalarını ve 7 Ekim’de hayatta kalanların ifadelerini dinledi.

Nova katliamından sağ kurtulan ancak eşini orada kaybeden Yuval Sharvit Trabelsi, etkinlikte yayınlanan videoda, Hamaslı militanlardan kaçmaya çalışırken tecavüze tanık olduğunu, ilk kez dile getirdi: "Cinayetler, adam kaçırmalar gördük ama bunların en ağırı tecavüzdü. “O kadından duyduğuma benzer yardım çığlıkları daha önce hiç duymamıştım” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün