Katar: “Sinvar hayatta”

Katarlı yetkililer, Sinvar´ın onları artık telefonla aramadığını ancak hayatta olduğunu söyledi.

Zafir REYTAN Dünya
9 Ekim 2024 Çarşamba

Channel 12'nin haberine göre, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşması görüşmelerine arabuluculuk eden Katarlı yetkililer geçen hafta rehinelerin ailelerine, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın artık onlar ile telefon aracılığıyla iletişime geçmediğini bildirdi.

Habere göre Katarlılar, Sinvar'ın artık yalnızca yazarak iletişim kurduğunu (bu karar Hamas ve Hizbullah'ın liderliğini ortadan kaldıran bir dizi operasyonun ardından verildi) ve bunun da arabuluculuk çabalarını zorluk teşkil ettiğini zora soktuğunu ifade ettiler. 
Haberde; yetkilillerin ayrıca ailelere Sinvar'ın etrafının rehinelerle çevrilmiş olabileceğini söylediği ve İsrail hava saldırısında öldürülmüş olabileceği yönündeki spekülasyonları reddettiği kaydedildi.
Channel 12'nin  haberine göre; yetkililer rehine ailelerine, “İsrail anlaşmayla bağdaşmayan bir suikast politikası benimsedi. Geçmişte (eski Hamas lideri) Haniye vardı ve ortadan kaldırıldı. Şimdi Halid Meşal var ve o, Haniye'den çok daha zor biri" dedi. 

Haniye, temmuz ayında Tahran'da İsrail'in sorumlu tutulduğu bir suikastta öldürülmüştü, ancak Kudüs olaya karıştığını doğrulamamış veya reddetmemişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün