UÖMO'da eğitici etkinlikler ve evrensel değerler ışığında Roş Aşana kutlaması

Toplum
9 Ekim 2024 Çarşamba

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Roş Aşana Bayramı Ulus Özel Musevi Okullarında coşkuyla kutlandı. Eğitici ve eğlenceli bir dizi etkinlik eşliğinde bayramın anlamı ve ritüelleri öğrencilere aktarıldı. Şarkılarla, atölye çalışmalarıyla ve çeşitli bayram etkinlikleriyle dolu geçen bu hafta öğrencilerin Roş Aşana'nın ışıltısını hissetmelerini sağladı.

Bayram haftası yaklaşırken okulun dört bir yanı Roş Aşana'ya özgü sembollerle donatıldı. Nar, elma ve bal gibi bayrama özgü simgeler, sınıf ve koridorlarda yerlerini aldı. Bu görsel şölen, bayramın ruhunu yansıtırken, okul ortamına da neşe kattı.

Lise öğrencileri ile yapılan Roş Aşana’ya özel ‘Elmalı Hala Ekmeği Atölyesi’ bu yılın bayram kutlamalarına damgasını vurdu. Atölye çalışmasının eğitim ayağında ise öğrenciler geçmişin yüklerinden arınmanın önemi, bireysel ve toplumsal yenilenmenin gerekliliğini tartıştı. Roş Aşana’nın getirdiği yenilik ve umut mesajı tüm öğrenciler için ortak bir payda oluşturdu. İlkokul ve ortaokul öğrencileri Roş Aşana'yı yaratıcı ve eğlenceli atölyeler aracılığıyla kutladı. Şofar yapımı atölyelerinde bu sembolün bayramdaki yerini daha iyi kavradılar. Magnet atölyelerinde ise, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen ahşap nar meyvesi tasarımlarını farklı materyaller kullanarak yeniden dizayn ettiler ve rengarenk boyayarak birbirinden yaratıcı, farklı formlarda magnetler tasarladılar. Atölye şenlikleri ve derslerdeki ritüel anlatımlarının ardından geleneksel elma ile bal yeme töreni gerçekleştirildi. Öğrenci ve öğretmenler bir arada yeni yıl için güzel dileklerde bulundu. 

UÖMO eğitimcileri, okulda yapılan bu kutlamaların, öğrencilere bayramları birlikte ve bir arada yaşama fırsatı sunduğunu, bayramların tarihinin yanı sıra kültürel boyutlarının da anlaşılmasına yardımcı olduğunu, öğrencilerin barış, yenilenme ve umut gibi evrensel değerler üzerine düşünmelerini de teşvik ettiğini ifade ettiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün