Nazizm ve Sanat: Georg Baselitz'in dünyasına yolculuk

Tuna SAYLAĞ Sanat
9 Ekim 2024 Çarşamba

Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Akbank’ın desteğiyle devam eden ‘Georg Baselitz: Son On Yıl’ sergisi kapsamında, Prof. Dr. Halil Berktay’ın ‘Baselitz'in Doğduğu Çöl: Nazizm ve Yıkıntıları’ başlıklı dört seminerlik dizisi başlıyor. 12, 19, 26 Ekim ve 2 Kasım’da gerçekleşecek seminerler; eserlerinde II. Dünya Savaşı'nın travma ve trajedisine tepki olarak geliştirdiği kendine özgü sanatsal üslubuyla tanınan Georg Baselitz’in sanatsal gelişiminde büyük etkisi olan, 20. yüzyılın en karanlık dönemlerinden biri olan Nazizm’in tarihsel arka planını irdeleyerek, sanatçının doğduğu ve büyüdüğü ortamı ziyaretçilere anlatmayı amaçlıyor. 12 Ekim’de başlayacak olan seminerler, 2 Kasım günü ‘Ölümün Evi’ olarak bilinen Auschwitz ve orada yaşanan insanlık trajedisi üzerine yapılacak sunumla sona erecek.

Naturalis Labor Tango Topluluğu Türkiye’de ilk kez CRR’de! 

Naturalis Labor Dans Topluluğu’nun tanınmış isimlerinden oluşan sekiz yıldız tango dansçısının, Tango Spleen dörtlüsünün canlı müziği eşliğinde sunacağı Gala gösterisi ilk kez 10 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşecek. Grubun kurucularından ve koreografı Luciano Padovani, 12 yıllık Teatro alla Scala tecrübesiyle tangoyu gerçek, otantik ama konjuge bir şekilde sunuyor. Tango Klasiklerinden (Di Sarli, De Angelis, Tanturi, Pugliese, Fresedo, D'Arienzo...) Piazolla’ya uzanan bir repertuvar ile 65 dakikalık bu gösteri, dans severleri Tango’nun ateşi ile büyüleyecek.

Sonbaharın büyüsü sanatla buluşuyor: Art Autumnus

Türk sanatının önde gelen isimlerinin eserlerinden oluşan ‘Art Autumnus’,  İstanbul’da mevsimin ruhunu sanatla buluşturuyor. The Stay Boulevard Nişantaşı ve Renko London iş birliği ile açılan sergide, Devrim Erbil’in yanı sıra  Mine Zabcı, Ali Rıza Akdolu, Bahri Genç, Beste Alperat gibi birçok önemli sanatçının eserleri yer alıyor. Renk Erbil küratörlüğündeki sergi, on sanatçının, resim, heykel, enstalasyon ve karma tekniklerle ürettiği otuz esere ev sahipliği yaparken, sanatın ve doğanın iç içe geçtiği temalar dikkat çekiyor. ‘Art Autumnus’, 6 Ocak 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 

Bryan Adams’ın İstanbul konseri

Beş yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbullu sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Bryan Adams, ‘War Machine’ ve ‘Rock And Roll Hell’ parçalarına da yer vereceği performansıyla 18 Ekim akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda sahnede olacak. Kariyeri boyunca kırktan fazla ülkede listelerde birinci olan, 18 ‘Juno Ödülü’ ve bir ‘Grammy’ başta olmak üzere pek çok prestijli ödülle kariyerini taçlandıran Adams’ın yeni şarkılarına da yer vereceği ‘So Happy It Hurts’ adlı turnesinin ilk ayağı olan İstanbul konserini kaçırmayın!

 

Decollage’da ‘Ve Kırmızı Sergisi

Decollage Art Space, yeni sanat sezonunu Prof. Dr. Fevzi Karakoç’un ‘Ve Kırmızı’ sergisiyle açtı. 3 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, Karakoç’un özgürlükçü yaklaşımını yansıtan eserleri, kırmızı rengin enerjisiyle öne çıkıyor. Anadolu kültüründen ilham alan sanatçı, eserlerinde at imgelerini ritmik bir düzen içinde ve perspektifsiz bir biçimde kullanarak görsel bir müzikalite yaratıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün