İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog: "İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadı”

Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Türkiye´nin Lübnan ve Gazze´den sonra İsrail tarafından saldırıya uğrayabilecekleri konusunda uyarıda bulunmasının ardından açıklama yaptı.

Dünya
10 Ekim 2024 Perşembe
Herzog Kudüs'teki Büyük Amerikan Yahudi Örgütlerinin Başkanları Konferansı ile yaptığı görüşmede, "Erdoğan tarafından, İsrail'in Türkiye'ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yaptığını gördüm. İsrail'in hiçbir zaman Türkiye'ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim. Aksine biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var. Halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir. Bizim yaptığımız ve İsrail'in bölgede öncülük ettiği şey, İbrahim'in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını, barışa doğru birlikte hareket etmelerini, birbirlerine katkıda bulunmalarını, bölgenin, kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahına katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişimdir. Bizim vizyonumuz budur. İşte bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına farklı bir yol sunuyoruz. Farklı bir yol ve farklı bir gelecek öneriyoruz. Bence bu insanlar ayağa kalkmalı; refah, mutluluk, eşitlik ve yaşamlarını sürdürmek için çabalamalılar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta, "Kutsal Topraklarda çılgına dönen İsrail hükümetinin, Filistin ve Lübnan'dan sonra muhtemelen din fanatizmiyle vatanımızı da hedef alacak” ifadelerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün