İngiltere'den İran'a askeri yaptırım

İngiltere pazartesi günü yaptığı açıklamada, 1 Ekim´de İran´ın İsrail´e yaptığı saldırının ardından İranlı kişi ve kuruluşlara yaptırım uyguladığını açıkladı.

Dünya
14 Ekim 2024 Pazartesi

Yaptırımlar, İran ordusu hava kuvvetlerinin üst düzey isimlerine, İran'ın balistik ve seyir füzesi geliştirilmesiyle bağlantılı kuruluşlara uygulandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy yaptığı açıklamada, “Defalarca yapılan uyarılara rağmen, İran ve vekillerinin tehlikeli eylemleri, Ortadoğu'daki gerginliği daha da artırıyor. İsrail'e yönelik balistik füze saldırısının ardından, İran'ı sorumlu tutuyor ve bu eylemleri kolaylaştıranları ifşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lammy ayrıca pazartesi günü Lüksemburg'da düzenlenen AB Dışişleri Konseyi'nde Avrupalı ortaklarla İran'ın eylemlerini görüştü.

Yaptırım uygulananlar arasında İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Başkomutanı Abdolrahim Mousavi, Farzanegan Tahrik Sistemleri Tasarım Bürosu ve İran Uzay Ajansı yer alıyor.

Britanya ve ABD'nin de içinde bulunduğu G7 ülkeleri, İran'ın saldırısını kınayarak Ortadoğu'da gerginliğin azaltılması çağrısında bulundu ve İsrail'in güvenliğine verdikleri desteği yinelediler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün