Biden İran'ı uyardı: “Trump'a suikast savaş sebebi”

ABD Başkanı Joe Biden, İran´a eski Başkan Donald Trump´a yönelik suikast girişiminin savaş nedeni sayılacağını açıkladı.

Dünya
15 Ekim 2024 Salı

Beyaz Saray, ABD'nin Trump'a yönelik İran tehditlerini yıllardır yakından takip ettiğini ve Tahran'ın Trump’a veya herhangi bir ABD vatandaşına saldırması durumunda "ağır sonuçlarla" karşılaşacağı uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, “Bunu en yüksek öncelikli vatan güvenliği meselesi olarak görüyoruz ve İran'ın bu cüretkâr tehditlerini şiddetle kınıyoruz. İran, ABD vatandaşlarına, halen görevde olanlara veya geçmişte hizmet etmiş kişilere saldırırsa, ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacaktır. İlgili kurumlar, Trump’ın güvenlik ekibine sürekli ve hızlı bir şekilde gelişen tehdit bilgilerini aktarıyor. Başkan Biden, ABD Gizli Servisi'nin, Trump’a yönelik tehditler için ihtiyaç duyduğu her türlü kaynağı ve korumayı vereceğini açıkladı” dedi.

İran ABD’den gelen açıklamanın ardından, herhangi bir girişimde bulunduğunu reddetti. Buna karşılık Washington'un onlarca yıldır İran iç işlerine karıştığını belirterek, 1953'te bir başbakana karşı düzenlenen darbeyi ve 2020'de bir ABD insansız hava aracı saldırısıyla askeri komutanlarının öldürülmesini örnek gösterdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün