Meryl Streep'ten Steven Spielberg'e övgü

Ünlü Amerikalı aktris Meryl Streep, 13 Ekim Pazar günü New York Hilton Midtown´da düzenlenen USC Shoah Vakfı´nın (Holokost ile ilgili görsel tarihi arşivler oluşturan kuruluş) 30. Yıldönümü İnsanlık Elçileri Galası´nda yönetmen arkadaşı Steven Spielberg´e övgülerde bulundu.

Dünya
15 Ekim 2024 Salı

Streep, “Burada, Holokost Kurtulanlarının huzurunda, hayatlarını ve kalplerini bu insanların anılarını korumaya ve yaşamlarını onurlandırmaya adamış insanların yanında bulunmaktan onur duyuyorum” dedi.

Steven Spielberg hakkında konuşan Streep, “Benzersiz bir hikâye anlatma yeteneğine sahip cesur yürekli arkadaşım Spielberg, baskılara karşı direnen bir sanatçı olarak bazı vizyoner ortaklarla bir araya geldi ve 30 yıl önce USC Shoah Vakfı'nı kurdu. Spielberg vakıf ile Holokost sırasında gerçekte neler yaşandığına dair ilk elden binlerce kanıta sahip yaşayan bir kütüphane oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Spielberg, 1993’te Holokost filmi Schindler'in Listesi’ni yapmasının ardından 1994 yılında USC Shoah Vakfı'nı kurmuştu. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, Holokost kurbanlarının ve hayatta kalanlarının hikayelerini toplayarak eğitim, araştırma ve kamu bilincini artırmayı hedefliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün