Cristina Branco Fado ezgilerini Cemal Reşit Rey'e taşıyor!

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Ekim 2024 Çarşamba

Tıpkı Amália Rodrigues'in bir şarkısının sözlerinde olduğu gibi ‘Fado'yu yaşayan ve Fado ile nefes alanCristina Branco, Portekiz geleneksel müziğini hem kendi ülkesinin hem de dünyaca ünlü şairlerin metinleriyle buluşturarak Fado’ya yeni bir soluk katıyor. Sanatçı, Fado'dan çoğunlukla beklenen acı, hasret ve çaresizlik şarkıları yerine hayattan keyif alan şarkılara imza atıyor. Cristina, 26 Ekim akşamı yeni albümü ‘Mãe’ yi (Anne) Türkiye’de ilk kez CRR Konser Salonunda seslendirirken, 25 yılı aşan kariyerinden 18 albümündeki en sevilen şarkılarından oluşan repertuvarını da dinleyicileriyle paylaşacak.

Kibele Sanat Galerisi’nde ‘Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu’

Sponsorluğunu İş Sanat’ın üstlendiği ‘Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu’ sergisinden geniş bir seçki, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. Sanatseverler, 15 Aralık tarihine dek yetmiş sanatçının yüze yakın eserini, ‘Tanıdığımız İnsanlar’ teması altında görebilir. Mustafa Taviloğlu’nun elli yılı aşkın süredir özveriyle büyüttüğü sanat koleksiyonu, 15 Aralık’a dek İstanbul’da yedi farklı mekânda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Toplamda 903 sanatçının 2412 eserini barındıran serginin küratörlüğünü Derya Yücel ve Marcus Graf üstlendi. İş Sanat dışında, koleksiyonun diğer parçaları İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Artİstanbul Feshane, İstanbul Sanat, Müze Gazhane, Likör Fabrikası ve Galeri Eyüpsultan’da ücretsiz olarak gezilebilir.

La Scala Akademisi solistleri Puccini’nin anısına çalacak

18 Ekim’de, AKM’de ‘G. Puccini’nin 100. Ölüm Yıldönümü Anısına’ düzenlenecek konserde, Şef Sascha Goetzel yönetiminde solistler María Martín Campos, Greta Doveri, Andrea Tanzillo ve Wonjun Jo sahne alacak. Accademia Teatro Alla Scala’nın değerli solistlerinin ağırlanacağı konser, dinleyicilere eşsiz bir müzik şöleni vadediyor. Konserin ilk yarısında solistler, G.Puccini’nin unutulmaz operalarında yer alan aryalardan bir seçki ile sahnede olacak. Solistler; konserin ikinci yarısında ise Mozart’ın, klasisizmin doruğu kabul edilen eseri ‘Jüpiter Senfonisi’ne hayat verecek.

‘Ressam Avni Lifij’in Yeniden Hayat Bulan Fotoğrafları

Tarihi tekniklerle üretilmiş fotoğraf ve baskılara odaklanarak yola çıkan, Kerim Suner kuruculuğunda hayata geçen 1851.gallery, 18 Ekim’de kapılarını Avni Lifij’in platin-paladyum baskı ile üretilmiş fotoğraflarından oluşan ‘Affedersiniz ama sanat bir Kodak fotoğrafı değildir. Ressam Avni Lifij’in Yeniden Hayat Bulan Fotoğrafları’ adlı sergiyle açıyor. 1914 Kuşağı ressamlarından Avni Lifij’in fotoğrafları, çekildiklerinden yüz yıl sonra ilk kez özel olarak hazırlanmış bir sergiyle, Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde gün yüzüne çıkıyor. Fotoğraflar arasında aynı zamanda sanatçının arkadaşları olan Mehmet Ruhi Arel, Nijat Sirel, İbrahim Çallı gibi Türk resim tarihine iz bırakmış birçok sanatçının yüzüne rastlayabiliyoruz.

Solo Botter: Komet Sergisi

Levent Çalıkoğlu'nun küratörlüğünde düzenlenen ‘Solo Botter: Komet’ Sergisi, ‘Botter Sergileri’ serisinin üçüncü ayağı olup, 12 Ocak tarihine kadar Casa Botter'de görülebilir. Sergi, sanatçı Komet'in erken dönem işlerinden özel bir seçki sunarak, 1960'ların sonlarında yaratmaya başladığı, beyaz arka planlarla karakterize edilen kavramsal minimalist resimlerini sergiliyor. Gerçekliği hayal gücüyle iç içe geçirmesi ve göç ve birey-güç dinamikleri temalarını keşfetmesiyle bilinen Komet'in işlerinde genellikle masallardan veya mitlerden karakterleri andıran belirsiz figürler yer alıyor.

İstanbul'dan New York'a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu

Dünyanın en ünlü isimlerini fotoğraflayan ödüllü fotoğraf sanatçısı Pari Dukovic’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ‘İstanbul’dan New York’a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu’, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle şehre adım attı. Sergi, sanatçının yaşamında önemli bir yere sahip olan İstanbul ve New York’un yanı sıra tanıştığı ilginç insanları ve yakaladığı unutulmaz anları görsel bir biçimde aktarıyor. Dukovic, 65 seçkin eseri bir araya getirerek, izleyicilere İstanbul’un sokaklarından New York’un ikonik siluetlerine kadar uzanan zengin bir görsel deneyim sunuyor. İstanbul’da doğan ve kariyeri boyunca Barack Obama, Donald Trump, Kim Kardashian, Taylor Swift, Mark Zuckerberg, Bon Jovi, Lady Gaga, Michael Douglas gibi birçok tanınmış ismin fotoğraflarını çeken sanatçı, Obama’nın anı kitabı ‘A Promised Land’ ve NASCAR efsanesi Jimmie Johnson’ın son kitabının kapak fotoğraflarını da hazırladı. Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki sergi, 23 Ekim’de sona erecek.

VHV Reasürans 13. yılını sanat ve müzikle kutladı

VHV Reasürans, 13. yıldönümünü Boğaz’ın eşsiz atmosferinde, iş dünyası ile sanatın buluştuğu özel bir etkinlikle kutladı. Üst düzey yönetici ve iş ortaklarını bir araya getiren gece, VHV Türkiye CEO’su Maximilian Stahl’ın şirketin son 13 yıldaki yolculuğunu değerlendirdiği ve dayanıklılık ile inovasyonun önemini vurguladığı açılış konuşması ile başladı.

Four Seasons Hotel Bosphorus’ta düzenlenen etkinlikte konuklar, Mathilde Marsal ile Arc İkilisi’nin klasik ve modern sesleri birleştirdiği müziği ile dünya ritimlerini harmanlayan Majnoon Grubu’nun performansına ve ünlü sanatçı Refik Anadol’un dijital sanat gösterisine de tanık oldular.

Gecenin en önemli anlarından biri, dayanıklılık ve toparlanma temalarını araştıran Refik Anadol’un dijital sanat eseri ‘Sense of Healing’in misafirler ile paylaşılması idi. Eserin hikâyesi VHV Reasürans’ın misyonuyla derin bir uyum içinde. Veri, ışık ve duyguların güçlü bir kombinasyonu olan eser ile şirket, belirsiz zamanlarda istikrar sağlama rolünü bir metafor olarak bağ kuruyor. Stahl, “Tıpkı Anadol’un eseri gibi, bizim misyonumuz da genellikle sahne arkasında, sessiz ama dönüştürücü” dedikten sonra şirketin geleceği hakkında konuştu ve VHV Reasürans’ın sürdürülebilirlik, büyüme, yenilikçi risk yönetimi çözümlerine olan bağlılığını yineledi.

Etkinlik, VHV Reasürans’ın önümüzdeki 13 yıl boyunca başarı ve ortaklıklarının kutlanması için bir kadeh kaldırılmasıyla sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün