Eğitimde teknolojinin giderek önem kazandığı bu günlerde UÖMO, yapay zekanın eğitime entegrasyonunu ele alan özel bir seminere ev sahipliği yaptı. Yavuz Samur´un katılımıyla gerçekleşen aydınlatıcı ve ufuk açıcı bu etkinliğe vakıf yöneticileri, idareciler ve öğretmenler katıldı.
Oyun tabanlı öğrenme ve dijital araçlarla desteklenen öğretim stratejileri alanında uzman olan Doç. Dr. Yavuz Samur, teknolojinin eğitim süreçlerindeki etkisini uzun yıllardır araştıran ve geliştiren bir akademisyen. Çalışmalarında ve sunumlarında özellikle eğitsel oyunların dijital platformların öğrenme üzerindeki pozitif etkilerini anlatmakta ve öğrencilerin aktif katılımını ve öğrenme motivasyonunu artıracak yenilikçi yaklaşımlar önermekte. Samur’a göre, eğitimdeki yapısal değişiklikler kaçınılmazdır ve bu süreçte yapay zeka gibi teknolojik gelişmelerin eğitime entegre edilmesi, öğrenmenin daha etkili ve erişilebilir hale gelmesine olanak tanıyacaktır. Eğitimde dijitalleşmeyi sadece teknoloji kullanımına indirgemeyen Samur, çalışmalarında bu sürecin pedagojik boyutuna vurgu yaparak, öğrencilerin dijital araçlar sayesinde daha aktif haline gelmelerini hedeflemekte.
Amram Oditoryumunda gerçekleşen ve yapay zeka ile eğitimin daha verimli hale gelebileceğine dair yeni bilgilerin paylaşıldığı seminerde; eğitimde yapay zekâ uygulamaları ve dijitalleşen dünyada eğitimin nasıl şekilleneceği konuları ele alındı. Doç. Samur, kalıcı ve aktif öğrenme için eğitimcilere derslerini ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanarak kurgulamalarını önerdi. Ders etkinliklerini, öğrenci odaklı çalışma kitapçıklarını ve çalışma planlarını, öğrenci performans değerlendirmelerini yapay zeka araçlarından destek alarak hazırlayabileceklerini belirtti ve uygulamalı örnekler üzerinden fark yaratabilecek bilgiler paylaştı. Samur, yapay zeka desteği ile eğlenceli ve etkileşimli hale getirilebilecek ders planlarının ipuçlarını verdi.
Eğitimde dijitalleşmenin geleceği şekillendirmede öneminin hızla arttığını ifade eden Ulus Özel Musevi Okulları Vakfı Yöneticileri “Günümüzde eğitim, dijital dönüşümle köklü bir değişim sürecinden geçiyor. Teknolojik gelişmeler, öğrenme süreçlerini yeniden tanımlarken, öğrencilere daha esnek, erişilebilir ve kişiselleştirilmiş bir eğitim sunma fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Eğitimcilerimiz de, bu dönüşümün en önemli öncülerinden biri olan ve dijitalleşme konusunda yaptığı çalışmalarıyla dikkat çeken Doç. Dr. Yavuz Samur ile verimli bir eğitime katıldılar. Samur ile oyun tabanlı öğrenme stratejileri, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş, motive edici ve etkili öğrenme deneyimlerinin kapılarını araladılar” diyerek bu bağlamda öğretmen eğitim seminerlerinin devam edeceğinin bilgisini verdi.